Overleg:VVV (sportvereniging)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Sumurai8

Er bestaat geen Hockeyclub Veni Vidi Vici. De officiele benaming is de Amsterdamse Cricket en Hockeyclub "Veni Vidi Vici".

Opgericht is 1902 op 2 juni begon VVV als een football & cricket club. In 1909 is het voetbal tak wegens gebrek aan belangstelling ter ziele gegaan. De toen voetballende leden vonden heil in het AFC Ajax. De kleuren van VVV waren een wit shirt met een rode baan, zwarte broek en zwarte kousen met een rode bies. Omstreeks 1932 werd er naast het cricket hockey toegevoegd aan de vereniging. Thans speelt de eerste cricket team in de hoofdklasse, de tweede in de overgangs klasse en het derde in de derde klasse. VVV cricket is in 1944 landskampioen geworden en heeft een 7-tal spelers in het Nederlandse elftal zien spelen.

Ben Groen (Oud voorzitter cricket)--84.30.164.249 12 apr 2009 22:05 (CEST)Reageren

De titel van het lemma geeft aan waar het in dit artikel om draait. In dit geval gaat het om het hockeygedeelte van de club. In het sjabloon staat wel degelijk volledige naam: Amsterdamse Cricket en Hockeyclub Veni Vidi Vici. Voel je vrij om aanpassingen te maken in de/het lemma(s) van VVV om de geschiedenis van de club duidelijker te maken. Sum U ?rai8? Need a tool?- 12 apr 2009 22:19 (CEST)Reageren