Gebruiker:Sumurai8/tools

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een lijst van tools:

  • gebruiker:sumurai8/anoTab.js - Voegt links een extra menu in, dat ingeklapt is/kan worden. Komt onder informatie en boven hulpmiddelen. Links kan je, mits je het naar je eigen naamruimte kopieert, zelf wijzigen
  • gebruiker:sumurai8/defsam.js - Geeft je de mogelijkheid om standaard samenvattingen te maken en snel in te voegen. Er ontstaat een extra regel boven het samenvattingsveld met omschrijvingen. Kan zelf gewijzigd worden, mits gekopieerd naar eigen naamruimte.

Externe eigen tools:

Eerst een algemene opmerking. Dit zijn tools, geen bots. Deze pagina's zullen NOOIT op eigen houtje veranderingen doorvoeren in pagina's op wikipedia. De tekst die je zelf genereerd, moet je dus ook handmatig overzetten naar wikipedia en via de standaard werkwijze opslaan. Als je aardig bent, zet je bijvoorbeeld in de samenvatting: Redirect-fix met [[gebruiker:sumurai8/tools|Redirect-tool]]. Verplicht is dit echter nooit.

  • Redirect-tool. Vul je tekst in en de tool zal je de wiki-broncode laten zien van de links in jou tekst. Als het een redirect is, zie je dit zo en kan je de link aanpassen naar de juiste pagina. Werkt ook eventueel met links naar doorverwijspagina's. Belangrijk: Gebruik deze tool alleen met NIET OPGESLAGEN TEKST. Links naar redirects storen niet en het is een 'waste of server-space' om die redirects te vervangen (kan je eventueel wel on-the-fly meenemen met een grote edit).
  • dp-tool. Ga naar speciaal:disambiguations en druk op ctrl-a, ctrl-c. Plak die tekst in het tekstvak met bv. ctrl-v. Wanneer je op begin hebt gedrukt, zal het script alle links eruit filteren. Je kunt je aanmelden, via de tabel rechts kan je navigeren tussen de verschillende links. Bewerken van de pagina gaat hetzelfde als je gewend bent, alleen misschien in een kleiner scherm...
    • Belangrijke noot! In het verleden is gebleken dat de online versie niet goed werkte. Je kunt om dit te verhelpen door het zipbestand downloaden (beide tools) en het vervolgens op je eigen computer gebruiken.

Hulp nodig? Zet een bericht op mijn overleg-pagina of vraag het na in de Helpdesk