Overleg:Valthermond

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overigens is het bewezen dat Valthermond het langste "veendorp" van Europa is.

Dat is leuke informatie voor in het artikel. Voor als iemand die claim zou bestrijden, is het wel goed om nog even aan te geven wie dat bewijs waar heeft geleverd. En dat kan dan weer hier. Fransvannes 13 mei 2006 13:46 (CEST)

Ik heb de gegevens van het aantal inwoners geupdate :) Tinuzzz 17 februari 2007 16:14 (CEST)

Lengte[bewerken]

De lengte van het het dorp kan gecontroleerd worden met google-maps. Open die applicatie, type daar de naam Valthermond en de gemeente wordt getoond in een rood gekleurd vlak. Te zien is dat de route, over de lengte van het dorp, loopt van de grens Drenthe-Groningen in het noordoosten via de Zuiderdiep naar de kruising waar die naam overgaat in Hondsrugweg. Daar is ook het eind van de bebouwing. Deze fietsroute is 10,7 km lang. Elke andere route, bijvoorbeeld met een auto, is een langere omweg. VanBuren (overleg) 14 sep 2018 14:32 (CEST)

In het wikipedia-artikel over Assendelft spreekt men van de langste dorpsstraat. De lengte van de Zuiderdiep loopt niet over de hele lengte van het dorp Valthermond. De dorpsstraat Zuiderdiep is circa 8,3 km lang en sluit binnen het dorp aan op de straat met de naam Kavelingen. VanBuren (overleg) 14 sep 2018 14:45 (CEST)
Nogmaals over het artikel Assendelft: dat gaat over de langste straat in een dorp die Dorpsstraat wordt genoemd. VanBuren (overleg) 14 sep 2018 18:07 (CEST)