Overleg:Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

aanpassing Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten[brontekst bewerken]

Graag aandacht voor de volgende aanpassingen/aanvullingen:

  1. Op internationaal vlak maakt de vereniging onderdeel uit van de World Assemblies of God WAG Fellowship is niet het kerkgenootschap, maar een aan de AG gekoppeld netwerk, waar we overigens ook lid van zijn.
  2. De discipelschapschool van de VPE Master's Commission Amsterdam Noord (MCAN) was sinds 2008 gevestigd in de Regenboogkerk in Amsterdam, maar stopte in 2015. Waaruit blijkt dat MCAN deel was van de VPE? En verder bestaat MCAN w,s, nog steeds blijkens hun website. https://www.mcamsterdam.nl/ Hun facebook pagina lijkt overigens niet erg actueel meer.
  3. 'Dat aantal lag een aantal jaren eerder op zo'n 26.000 leden en 180 aangesloten gemeenten' vlgs RD 2013. Deze cijfers stonden destijds op onze website, maar was toen al te hoog. Wat is er nodig om hier een meer correcte opgave te doen?
  4. Toevoegen: tekst rond verkiezing november 2017: https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/offset/8/zoekwoord/VPE/id/tag:RD.nl,20171124:newsml_65aa327d7d6dfa1835dd09592246b168
  5. Toevoegen: tekst rond verkiezing november 2022: nieuwe secretaris en herverkiezing voorzitter. https://cvandaag.nl/93687-vpe-kiest-nieuwe-algemeen-secretaris-christian-tan
  6. Toevoegen: tekst rond huidige koers die dus anders is dan nu in de wiki pagina beschreven staat. https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/offset/9/zoekwoord/VPE/id/tag:RD.nl,20220224:newsml_pr18002574
  7. In februari 2017 werd in plaats van Renger Machiel Jonker (waarom is dit rood?) gekozen als voorzitter. Dit suggereert dat dhr. Renger begin 2017 nog verkiesbaar zou zijn. Dat was niet zo, dat staat ook niet in het artikel. In februari 2017 werd alleen Machiel Jonker voorgedragen. Ik was erbij en ben vanaf 2017 zelf vice-voorzitter. https://www.vpe.nl/nl/hoofdmenu/over-ons/algemene-leiding Zie ook https://cvandaag.nl/60780-machiel-jonker-nieuwe-voorzitter-vpe?viacip=true Verder zouden wij het op prijs stellen, als de naam van de heer Renger niet meer genoemd wordt en in plaats daarvan in het gehele artikel een andere formulering wordt gebruikt als het om zijn positie gaat. Het niet als nieuwe voorzitter gekozen zijn is ingrijpend geweest voor de heer Renger en moet dit dan tot in lengte van dagen zo blijven staan? In algemene termen de vraag of mensen bezwaar kunnen maken tegen de vermelding van hun naam in wiki pages?
  8. Toevoegen: tekst rond onderzoeksplaats aan de VU te Amsterdam: https://cvandaag.nl/89269-onderzoeksplaats-voor-pentecostale-bijbelse-theologie-van-start-aan-de-vu?viacip=true of ook: https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/offset/8/zoekwoord/Onderzoeksplaats/id/tag:RD.nl,20220121:newsml_pr17895175
  9. Toevoegen: tekst rond VPE in stuurgroep en Raad van Advies Nationale Synode: https://www.nationalesynode.nl/home/over-de-stichting/stuurgroep-en-raad-van-advies/
  10. Toevoegen: tekst rond VPE ondertekent verklaring 'in vrijheid verbonden': https://www.invrijheidverbonden.nl/index.php?mact=FormBrowser,m67df2,default,1&m67df2fbrp_page=7&m67df2form_id=4&m67df2browser_id=1&m67df2fbrp_sort_field=&m67df2fbrp_sort_dir=d&m67df2returnid=27&page=27
  11. Toevoegen: tekst rond VPE in stuurgroep Nederlands Christelijk Forum: https://ncf.nu/stuurgroep/


Indien nodig ben ik bereid de ontbrekende concept teksten aan te leveren.


PeterGrim (overleg) 6 mrt 2023 13:35 (CET)[reageer]

  • Beste Peter,

Een paar opmerkingen:

  1. het staat iedereen vrij om Wikipedia aan te passen, dus ga vooral uw gang. Het is wel goed om even af te vragen of het relevant is om elke verklaring die de VPE ondertekend heeft of elke club waar de VPE in zit hier te vermelden. Datzelfde geldt voor bestuursleden, wellicht is alleen het noemen van de voorzitter voldoende en kan de rest van de bestuursleden het beste op de eigen site worden vermeld.
  2. Wat betreft de heer Renger hebben we het geprobeerd zo neutraal mogelijk te verwoorden en zijn naam wordt maar een keer genoemd. Mijn inziens is het wel relevant om te vermelden, omdat de verkiezing ook stond voor een richtingenstrijd binnen de VPE.
  3. Als de gemeenschap het relevant genoeg acht, dan kan een artikel of vermelding in principe niet zomaar verwijderd worden. Privéinformatie, zoals een geboortedatum (zeker bij minder bekende personen), woonplaats of namen van een partner of kinderen (tenzij deze van zichzelf bekend zijn) wordt in principe verwijderd.
  4. MCNA was aangesloten bij de VPE. Dat stond destijds prominent vermeld op de website (via Google zijn nog wel artikelen terug te vinden die dat bevestigen).
  5. Machiel Jonker is rood omdat er nog geen artikel van hem bestaat, maar iemand veronderstelt dat hij "relevant" genoeg is voor een eigen artikel.
  6. Verder is het goed te benadrukken dat Wikipedia geen pr-platform is. Teksten als "De VPE is veerkrachtig en levensvatbaar gebleken" kunnen echt beter op de eigen site worden geplaatst, want zullen hier direct worden verwijderd. We proberen hier juist met een zekere distantie en neutraal een weergave van de werkelijkheid te geven. Dat zal de ene keer beter gaan dan de andere, dus mocht er iets niet kloppen, voel je gerust vrij dat te corrigeren, maar laat liever de wervende teksten achterwege.

Evert100 (overleg) 6 mrt 2023 19:53 (CET)[reageer]