Overleg:Veronica Mars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verwijzingen[bewerken]

Ik wil vooral de makers van de artikelen complimenteren als van officiële pagina's verwezen wordt naar Wikipedia-artikelen over dat onderwerp. Zo ook bij Veronica Mars, BNN meldt op de website het bestaan van het artikel. Leuk! Roelzzz 27 jul 2007 22:52 (CEST)


NPOV[bewerken]

Alleen de eerste zin al: "... door critici zeer geprezen... ". Komt dit uit een TV-gids? GijsvdL 2 okt 2007 14:53 (CEST)

Als je dit al NPOV vindt, dit staat in meerdere artikelen over tv-series, muziekalbums of films. Er is best feitelijk vast te stellen dat veel critici een serie prijzen. PatrickVanM 2 okt 2007 14:55 (CEST)
Het is best feitelijk vast te stellen, maar is het ook feitelijk vastgesteld? Zolang dat niet het geval is, blijft er ernstige twijfel aan de neutraliteit. Ik zal eens zien of ik er wat aan kan doen. (Die andere artikelen over tv-series, muziekalbums of films had ik nog niet gezien). Johan Lont (voorbehoud) 2 okt 2007 15:56 (CEST)
"... door critici zeer geprezen... " Sorry hoor, maar dit is een standaardzin in artikelen over kunst-uitingen. Weliswaar een lelijke, letterlijke vertaling van het Engelse "critically acclaimed", maar toch. Het is niet alleen een tikkie overijverig, maar tevens onjuist om hierover opmerkingen van subjectiviteit over te maken. Hier wordt de feitelijke vaststelling wat de critici in het algemeen vinden benoemd, er wordt geen POV van de schrijver van het artikel weergegeven. Als er had gestaan "deze zeer goede tv-serie" of "dit is een fantastische show" DAN had je een punt gehad. Nu, echter, komen frasen als "Roomser dan de paus", "mierenneuken of miereneuken?" en "de plank volledig misslaan" bij me op. Maar verder is het objectiverende herschrijven natuurlijk zeer te waarderen ... ... ... Oeps? ;)--Brian P. Tjoe-Nij 1 nov 2007 05:18 (CET)
Ik heb de tekst stevig aangepakt en alle subjectieve elementen uit de inleiding verplaatst naar het nieuwe kopje "Waardering". Ook subjectieve termen als "kijkcijfers vielen tegen" en "Helaas werd de serie gestopt" heb ik aangepast. Je kunt je afvragen of dat genoeg is.
"kijkcijfers vielen tegen" is NIET subjectief!!! Als je zegt "HELAAS, de kijkcijfers vielen tegen" of "GELUKKIG vielen kijkcijfers niet tegen", jaaahaa DAT is wel subjectief. Maar "kijkcijfers vielen tegen" is gewoon telwerk. Niks subjectiefs aan.--Brian P. Tjoe-Nij 1 nov 2007 05:18 (CET)
Nadat ik die bewerkingen had uitgevoerd, ontdekte ik dat de oude versie van de inleiding van dit artikel letterlijk was overgenomen van www.veronicamars.be. Ik heb daar gebruik van gemaakt door informatie te geven over de beoordeling van deze serie door die website.
Ik geef toe dat dit twijfelachtig is, maar in elk geval zijn de subjectieve stukken nu zo veel mogelijk ingekapseld en alszodanig herkenbaar gemaakt.
GijsvdL, zou dat genoeg zijn om het 'NPOV' sjabloon eraf te halen? Johan Lont (voorbehoud) 2 okt 2007 16:30 (CEST)
Akkoord, bedankt voor het oplossen. GijsvdL 2 okt 2007 16:32 (CEST)