Overleg:Virtuele machine

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Recat

Taalgebruik[brontekst bewerken]

Mag het geheel wat minder wollig? Kleuske 18 apr 2007 16:00 (CEST)Reageren

Natuurlijk mag dat. Ga je gang... Of, als jij je op dit terrein niet zo thuis voelt, kan een ander het wat zakelijker formuleren. Er is echter een dringender probleem, dat ik hieronder beschreef. Johan Lont 18 apr 2007 16:09 (CEST)Reageren

Verschillende soorten virtuele machine[brontekst bewerken]

Zoals op en:virtual machine wordt uitgelegd, wordt het begrip "virtuele machine" voor verschillende zaken gebruikt. Enkele daarvan zijn:

  1. Een virtuele machine met een eigen instructieset, die programma's in deze instructieset kan interpreteren. Een voorbeeld daarvan is de Java Virtual Machine die (Java) bytecode interpreteert.
  2. Een virtuele machine die een bepaald soort processor nabootst. Dat is een hulpmiddel waarmee een applicatieprogramma uitgevoerd kan worden op een computer met 'het verkeerde besturingssysteem' of de 'verkeerde soort processor'.
  3. Een virtuele machine die ervoor bedoeld is om programma's op te draaien, die je anders meestal op een aparte ("dedicated") computer zou draaien. Een applicatie die je op zo'n virtuele computer draait, zou in principe dus ook rechtstreeks op die fysieke computer kunnen draaien. Dit type virtuele machine wordt ook vaak "virtuele server" genoemd, of - als het om een PC gaat - een "virtuele PC".

De oude versie van dit artikel beschreef de eerste twee types virtuele machine. De tekst die onder het kopje "Waarom Virtualiseren?" is toegevoegd op 18 april, beschrijft de voordelen van het derde type virtuele machine!

Dat moet dus nog wel opgelost worden. Misschien kan het artikel op zeker ogenblik beter opgesplitst worden. Johan Lont 18 apr 2007 16:07 (CEST)Reageren

Recat[brontekst bewerken]

Omdat ik aan het werken ben aan een aretikel over de Warren Abstract Machine kwam ik op het onderwerp Virtuele Machine. Nou is het zeker zo dat Java van een VM gebruik maakt, maar dat was niet de eerste, noch de enige taal die dit doet. Zie het lijstje van pagina's die naat Virtuele Machine linken om meer voorbeelden te zien. Daarom heb ik een recat naar Categorie:Programmeerconcept toegepast, wat een stuk zinniger lijkt. Kleuske 15 mrt 2010 17:25 (CET)Reageren