Overleg:Vliegangst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"Vliegangst is geen uitzonderlijk iets: één op de drie mensen heeft vliegangst! Maar ook mensen die (vaak) vliegen hebben vliegangst: Lufthansa bijvoorbeeld heeft berekend, dat zo´n dertig procent van de passagiers zelfs vliegangst hebben."

Kloppen deze gegevens? Er staat namelijk dat in de gehele populatie vliegangst ongeveer net zo vaak voorkomt als in de populatie vliegende mensen. Als mensen met vliegangst echt vliegen zouden vermijden, dan zouden er in de gehele populatie meer mensen met vliegangst zijn dan in de vliegende populatie. AbCarter 4:56 PM 7 september 2006 (CET)


Ja, dat is statistiek. Eenderde van de populatie heeft inderdaad vliegangst. niet iedereen vermijdt dan vliegen, of kan vliegen vermijden (denk aan zakenmensen die toch naar Liverpool moeten). het zijn dus geen uitsluitende categorieën. bovendien is er natuurlijk een verschil in de intensiteit van de angst. Maar Lufthansa heeft onderzocht dan van de mensen die in een vliegtuig zitten ongeveer eenderde (de juiste percentages zou je kunnen nakijken in het promotieonderzoek van Lucas van Gerwen) met een verhoogd spanningsniveau. je kunt de redenering alle mussen zijn vogels, maar niet alle vogels zijn mussen hanteren. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Sulabassana (overleg|bijdragen) .

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Vliegangst. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 13:50 (CEST)