Overleg:Voetbalscheidsrechter

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Gio in het onderwerp Beginnende scheidsreIk hechters

Overlegpagina van Voetbalscheidsrechter

Bekende scheidsrechters[brontekst bewerken]

weet je dat er eigenlijk nog altijd niet veel bekende scheidsrechters op deze site staan. Er staat zelfs geen Paul Allaerts op.

Groetjes Berend Vanderheyden

Onderrichtingen[brontekst bewerken]

Ik zag dat mijn versie met het stukje tekst over onderrichtingen werd teruggedraaid, met als reden 'niet van belang en niet zeker of het al klopt'. Zelf ben ik bezig aan de cursus om voetbalscheidsrechter te worden bij de KBVB en kan ik al met zekerheid vermelden dat het zeker klopt. Het is evenmin onbelangrijk aangezien het artikel over een voetbalscheidsrechter gaat en dus ook over de onderrichtingen voor een voetbalscheidsrechter. Ik zal dan ook het stukje er terug bijtypen, iets algemener en duidelijk. Gio 30 dec 2006 23:32 (CET)Reageren

Beginnende scheidsreIk hechters[brontekst bewerken]

Ik heb mijn twijfels of het stukje over de jongste scheidsrechter ooit in België wel nuttig is. Gio 15 sep 2007 12:27 (CEST)Reageren

Bepaling geldig doelpunt[brontekst bewerken]

Bij de laatste (huidige) WK zijn er discussies ontstaan over het gebruiken van camera's bij de doelen om goed te kunnen bepalen of iets wel of niet een doelpunt is.

Wat mij, als leek, opvalt in de wiki's van scheids rechters en assistent scheidsrechters, is dat niemand verantwoordelijk is om de doel lijn te bewaken. Ik kan mij ook herinneren vanuit mijn jeugd dat we ook wel eens discussies hadden over, of de bal nou wel of niet over de doel lijn was gegaan.

Dit lijkt mij eenvoudig op te lossen door een 3e en 4e assistent scheidsrechters bij de doel lijn neer te zetten. Hoe komt het dat hier nooit eerder discussie over is ontstaan?

Ik kan in de wiki's niet terug vinden wie verantwoordelijk is bij een mogelijk doelpunt te bepalen of de bal over de doel lijn is geweest. Het lijkt mij onmogelijk dat de scheidsrechter dit kan zien omdat hij altijd ergens voor het doel staat. Om dit goed te kunnen zien mot je naast het doel staan (op de doellijn). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.215.50.188 (overleg · bijdragen)