Overleg:Volapük

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Aantal sprekers[brontekst bewerken]

Ik geloof het wel, hoor, maar 25 à 30 sprekers, is dat niet een beetje weinig? En is de Volapükversie van Wikipedia dan niet een beetje overbodig? Voor een sprekersaantal van hoogstens 30! Ik weet, dat men een taal in ere moet houden, maar gaat dit niet te ver? -Exeleration-G (vergeten in te loggen ;-) )

Of het Volapük een taal is die een eigen encyclopedie verdient is een zaak die je beter op metaniveau, of om de meningen van andere Nederlandse gebruikers te horen op De Kroeg kunt aankaarten. De taal verdient wat mij betreft sowieso een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia, net als wat mij betreft iedere taal die openlijke bekendheid geniet en daadwerkelijk is gebruikt. BrightSide 23 mrt 2008 20:46 (CET)Reageren
Als er maar 25 à 30 sprekers zijn, kan iemand dan vertellen waarom Volapük met 117531 artikelen bij de 20 talen met het meeste wikipedia-artikelen zit (meer dan Roemeens, Turks en Tsjechisch)? En dat er 1565 vo.wikipedia-gebruikers zijn? (Zie http://meta.wikimedia.org/wiki/List_of_Wikipedias)
Gollem 1 aug 2008 17:00 (CEST)Reageren
Allereerst het aantal artikelen: als je goed kijkt zul je zien dat de meeste artikelen op de Volapük-wikipedia botgegenereerde artikelen zijn van 1 gebruiker. Dan het aantal "gebruikers" de meeste hebben 0 bijdragen en ontstaan ofwel doordat mensen zich uit nieuwsgierigheid registeren ofwel doordat wikipedia-gebruikers van elders die d.m.v. singe-user login 'ns op die wiki kijken automatisch daar een account aanmaken. Tjipke de Vries 1 aug 2008 17:14 (CEST)Reageren
Allemaal waar, en vergeet ook de gebruikers niet, die zich ergens inschrijven om interwiki-links en dergelijke aan te maken. Zelfs sta ik ook bij zo'n honderd projecten ingeschreven en zelfs vóór de komst van "unified login" zeker bij zo'n twintig. Zo heb ik al jaren een account op de Letse en de Albanese, hoewel ik geen woord Albanees of Lets spreek.
Wat de legitimiteit betreft van een wikipedia in het Volapük: waarom niet? Hoewel sprekers hebben het Gotisch, het Oud-Grieks en het Oud-Kerkslavisch? Wat mij betreft: als er mensen zijn die zo'n project leven in kunnen blazen, is er niets op tegen.
Het werkelijke aantal sprekers van het Volapük is natuurlijk erg moeilijk vast te stellen. Eén ding is zeker: niemand wordt ermee geboren, maar dat geldt ook voor het Latijn. Hoeveel mensen op de wereld spreken tegenwoordig Latijn? Ongetwijfeld een veelvoud van het aantal mensen, dat aan Latijnse mailinglists deelneemt. En waar leg je de grens? Kan van iemand die op school Latijn heeft gehad, worden gezegd dat hij de taal machtig is? Hoeveel woorden moet je kennen? In het geval van het Volapük zijn er beslist mensen die de taal "levend" houden, getuige het aantal deelnemers op de Volapük-lijst die daadwerkelijk in het Volapük schrijven. Ongetwijfeld zijn er honderden of duizenden mensen, die meer van het Volapük weten dan iemand die er slechts van gehoord heeft. Zelf ben ik redelijk vertrouwd met de basis van de taal, maar ik kan het zonder woordenboek niet echt lezen, laat staan erin schrijven. Toch heb ik ook wel eens een klein artikeltje voor de Vükiped geproduceerd. —IJzeren Jan Uszkiełtu? 1 aug 2008 19:20 (CEST)Reageren

Oké, daar ben ik het met je over eens, wat dat artikel betreft. Bedankt voor de hulp.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Volapük. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jul 2017 03:53 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Volapük. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 mei 2019 15:56 (CEST)Reageren