Overleg:Walcherenexpeditie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het doel van de expeditie stond vantevoren niet helemaal vast. Antwerpen was het waarschijnlijke hoofddoel, maar Vlissingen was echt een secundair doel, zeker niet het hoofddoel. Een uitgebreide discussie hierover is te vinden in het boek van J. Fortescue over de geschiedenis van het Britse leger.

Tevens werd de eerste landing slechts op 1 plaats op Walcheren uitgevoerd, ter hoogte van Fort Den Haak.

Bath was bezet door Hollandse troepen, en werd overhaast door Generaal Bruce, de Hollandse commandant op Walcheren, verlaten. Hiervoor werd hij later berecht door de krijgsraad.

De Nationale Garde was alleen in Frankrijk ingevoerd, in Holland bestond de schutterij, en daarnaast riep Lodewijk Napoleon in allerijl allerlei vrijwilligers op om in vrijwilligerskorpsen te dienen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.128.133.98 (overleg · bijdragen)

Beste gebruiker, wat is je bedoeling met deze opmerkingen? Wanneer je hebt geconstateerd dat er fouten in het artikel staan dan kun je deze uiteraard gewoon zelf verbeteren (maar wel mèt bronvermelding, natuurlijk). Het leuke van Wikipedia is immers dat iedereen zijn of haar kennis kan toevoegen! Met vriendelijke groet, eVe Roept u maar! 4 okt 2011 21:42 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Walcherenexpeditie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 nov 2018 04:01 (CET)[reageer]