Overleg:Wetenschappelijk tijdschrift

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit lemma heeft een gevaarlijk onderdeel, namelijk "bekende wetenschappelijke tijdschriften". Ik zie daar veel mij onbekende tijdschriften, maar dat zegt uiteraard niets. De vraag is of we tot een consensus kunnen komen over wat wel en niet wordt opgenomen. Het hoeft niet allemaal meetbaar te zijn, maar als we een ruwe indicatie hebben wat er wel en niet in thuishoort, zijn we al een stuk verder. Ik schrijf dit n.a.v. de toevoeging van Novon, een tijdschrift dat ik niet ken (maar ik ben geen botanicus van de vaatplanten en mossen, dus dat zegt niets), maar andere tijdschriften hier blijken nog veel "dubieuzer". Novon staat in ieder geval nog in de indices van ISI, en is in in Nederland in vier UB's beschikbaar. (De impactfactor is marginaal, maar dat heeft meer te maken met het onderwerp van het tijdschrift, lijkt me). Andere tijdschriften zijn meer als vaktijdschrift aan te merken (de Harvard Business Review bijvoorbeeld) of kennen een zeer beperkte verspreiding (de Acta Comparanda is bijv. in Nederland alleen aanwezig in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg, en in geen enkele UB). Paul B 7 apr 2008 19:01 (CEST)

Rangschikking autoriteit tijdschriften per vakgebied[brontekst bewerken]

Kan iemand me vertellen waar ik iets kan vinden over de autoriteit van de tijdschriften per vakgebied? Als iemand bijvoorbeeld iets publiceert op het gebied van - bijvoorbeeld - corrosie-onderzoek, en het komt in tijdschrift X te staan, hoe kan ik er dan achterkomen of tijdschrift X in de top 5 staat van wetenschappelijke tijdschriften die over corrosie publiceren? 159.46.2.67 2 jun 2009 13:59 (CEST)

Zie het artikel impactfactor, of de uitgebreidere engelse versie. Impact factors kun je onder andere via deze site vinden, al heb ik de indruk dat dat een ietwat verouderde lijst is. Succes! Josq 2 jun 2009 14:28 (CEST)
Door iets geks met het netwerk die dag kon ik je 2 juni niet direct bedanken, dus bij deze alsnog! 159.46.2.67 25 jun 2009 09:30 (CEST)