Overleg:Wijerd Jelckama

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het doet me deugd dat het artikel is behouden. Deze legendarische vrijheidstrijder en volksheld heeft zeker ook recht op een artikel op wikipedia.

J.J. Kalma[brontekst bewerken]

Volgens J.J. Kalma, die in diens boek "Grote Pier van Kimswerd" een hoofdstuk aan "Grutte Wierd" wijdt, mag getwijfeld worden over het feit of Jelckama al dan niet Donia's neef is geweest. Vastgesteld staat, weliswaar, dat de imposante luitenant van Grote Pier heeft bestaan, maar de familie connectie is volgens Kalma onzeker. Het befaamde zwaard van Grote Pier zou volgens Kalma van Wijerd Jelckama zijn geweest, en niet het bezit van Grote Pier zoals algemeen is erkend.

Trotse Roma 8 sep 2009 12:50 (CEST)Reageren

Heb ik er even bijgezet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Trotse Roma (overleg · bijdragen)

En als je toch aan het twijfelen bent, is genealogy.com wel een betrouwbare website? Hij doet niet erg wetenschappelijk aan. De derde referentie is uit 1852. Is het hierbovengenoemde boek van Jacob Kalma (die ook redacteur was van de Encyclopedie van Friesland) niet een betere bron? Glatisant 23 nov 2009 13:16 (CET)Reageren

Overlijden[brontekst bewerken]

Datum van zijn terechtstelling op 7 juli komt niet overeen met de Friese Wikipedy, waar als sterfdatum 30 november wordt opgevoerd. --Geoffrey (overleg) 7 jul 2011 22:56 (CEST)Reageren

Is er geen bron die zegt wanneer hij terechtgesteld is? Mvg JRB (overleg) 8 jul 2011 00:47 (CEST)Reageren
De bron waar nu naar verwezen wordt is in internetpagina. Gr. --Geoffrey (overleg) 8 jul 2011 21:34 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wijerd Jelckama. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 11:45 (CEST)Reageren