Overleg:Wil (begrip)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb rudimentair gewijzigd in beperkt omdat je niet kunt stellen dat de wil van dieren in het algemeen niet meer tot ontwikkeling komt.

vissen en honger[brontekst bewerken]

Ik vind de uitleg over vissen en honger niet ter zake doende. Volgens mij is honger van vissen of andere dieren een drang, een instinct. Heeft niks met de wil de maken, alles met de overlevingsdrang. Drang is een rudimentair soort willen, okee, maar die drang hebben wij als mensen gemeen met de dieren: we zijn allebei vertebraten. Ik zou dit stukje over de honger en de overwegingen erbij wissen, maar heb het lef er niet voor.Dartelaar 14 nov 2006 17:51 (CET)[reageer]

Vragen stellen aan de lezer hoort niet thuis in een encyclopedie, lijkt me. Voorbeelden: Of wil de vis gewoon eten? Want is het immers ook niet zo bij de mens dat dit op een soortgelijke manier werkt? En is de wil van de vis of van het water dan niet net zo echt als de wil van de mens?

Heuh?? De wil van het water???? Dartelaar 14 nov 2006 17:51 (CET)[reageer]

Verschil tussen Engelstalige en Nederlandse definitie[brontekst bewerken]

Ik zie een groot verschil in definitie van het begrip wil tussen de Nederlandstalige en de Engelse Wikipedia. In de Engelse staat: "Will, generally, is that faculty of the mind which selects, at the moment of decision, the strongest desire from among the various desires present." in de Nederlandse staat: "De wil is het bewuste vermogen van de mens om van een gedachte of een geheel van gedachten, een plan, over te gaan naar een handeling om een toestand te bestendigen, te veranderen of te doen ingaan." Wat is de oorsprong van de Nederlandse definitie? Wat is de oorsprong van de Engelse definitie?