Overleg:Willem Kars

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Mdd in het onderwerp Opzet van de Grafische Werkplaats van De Lantaren

Opzet van de Grafische Werkplaats van De Lantaren[brontekst bewerken]

Met de laatste bewering zijn gegevens toegevoegd over de opzet van de Grafische Werkplaats rond 1970-72 in Rotterdam. Mijn vraag is of hier niet iets meer over verteld kan worden? De Grafische Werkplaats van De Lantaren is momenteel al twee keer genoemd in Wikipedia:

Krantenartikelen uit dit tijd leren ons verder:

  • Het Vrije Volk van 02-03-1971, getiteld Koos v. Duinen (van De Kargadoor) maakt Ons. Huis tot actiecentrum, is een aankondiging van de opzet, en meldt:
"De Rotterdamse Kunststichting heeft hem [ Koos van Duinen ] de ruimte van Ons Huis in de Gouvernestraat aangeboden om die te veranderen in een "Artslab", dat zal moeten uitgroeien tot een compleet actiecentrum, waar affiches gemaakt kunnen worden, grafici kunnen werken en andere culturele ; experimenten kunnen worden gedaan..." (bron)
  • 1978: Het Vrije Volk van 30-11-1978 artikel Theater de Lantaarn heeft een nieuw gezicht, geeft korte bespreking van de filmwerkplaats en grafische werkplaats, en meldt:
"De Lantaren gaat zich meer bezig houden met produktiegerichte theaterwerkplaatsen. Allerlei cursussen, op dit gebied kunnen worden gevolgd. Ook in de filmwerkplaats en grafische werkplaats zijn cursussen. Na Film International Rotterdam zullen een tweetal op film gerichte cursussen starten, scenario-schrijven en animatie-technieken..." (bron)
  • 1979- 1986: Zes vermeldingen van Willem Kars en de Grafische Werkplaats in het kader van de opkomst van Hard Werken, zie hier

Het Wikipedia artikel hier dient de bronnen te volgen:

Dit zijn interessante dingen om (ergens) op Wikipedia te vermelden... (wordt vervolgd). -- Mdd (overleg) 21 sep 2018 09:57 (CEST)Reageren

Ik ben van mening dat de recente toevoeging "...bouwde met Peter van Gruijthuijsen, en André te Wiel, later versterkt met Kees van Buren en Michael Leach, de Grafische Werkplaats van De Lantaren in Rotterdam op," voorzien dient te worden van een (primaire en/of secundaire) bron. In het artikel is nu een bron-gevraagd-sjabloon toegevoegd. -- Mdd (overleg) 21 sep 2018 10:20 (CEST)Reageren