Overleg:Zintuigstelsel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Sensory system = Zintuig[brontekst bewerken]

Ik denk dat er wat interpretatie vertaalfouten in de nederlandse wiki zitten. Een zintuigstelsel is geen nederlands woord bij mijn weten. We hebben sense (volgens mij gewaarwording) in zintuig vertaald en sensory system in zintuigstelsel. Dit lijkt me niet correct aangezien een zintuig in zichzelf een orgaansysteem is.

Hm, ik zie je punt. Artikel is uit het Engels vertaald door iemand die niet per se goed ingevoerd lijkt te zijn in deze materie. Ik ben dat zelf ook niet, dus ik kan je niet concreet hiermee helpen. Heb je wellicht een voorstel voor een betere titel? Paul B 18 jan 2009 21:22 (CET)[reageer]
Ben zintuig aan het herschrijven als een zintuigsysteem, dus ik wil de info in dit artikel gebruiken, met name het plaatje. Ik heb namelijk het Zien al beschreven met de verwerkende centra, waar dit plaatje ook precies op aansluit. Lijkt me het beste om hier een doorverwijspagina naar zintuig te maken. Kan wel wat hulp gebruiken, vooral nog wat primaire literatuur, mijn basisbron (Dijkstra, zie zintuig bronnen is vrij solide maar wat aan de oude kant. Wil van zintuig een mooi up to dat overzichtsartikel maken met enkele voorbeelden. Verder moet er nog wat werk verricht worden aan de specifieke zintuigen en receptoren. In de engelse wikipedia is er ook een mooi sjabloon voor neuronen, maar dat is niet aanwezig in de Nederlandse wiki. Het artikel zintuig was trouwens ook een vertaling van een online encyclopedie in het engels.(http://www.biologydaily.com/biology/Senses) Gaat dus niet veel aan verloren, omdat ook hier weer spraakverwarring is, "Sense" is volgens mij een gewaarwording en in het spraakgebruik worden zintuig (smaakzintuig en proeven) nog door elkaar gehaald, maar in een encyclopedie geeft het wel een hoop verwarring.
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Viridiflavus (overleg · bijdragen) 18 jan 2009 23:06‎