Overleg Wikipedia:Wikiproject/Schimmels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HoofdpaginaOverlegpaginaActielijstDeterminatie

Doorstart[brontekst bewerken]

Ik heb de projectpagina wat uitgebreid en wil het project graag een doorstart geven. Suggesties zijn welkom! heinGlas z3.pngnlein'' 1 dec 2015 10:42 (CET)

Dag Heinonlein, we hebben in projectgroep natuur jouw vraag besproken; reactie van Sindy heb je mogelijk al binnen; link naar VOFF/NMV lijkt niet kansrijk. We hebben wel het idee opgepakt om op wikizaterdagen in Utrecht regelmatig een thema in het zonnetje te zetten en daarmee extra activiteiten te stimuleren. Het schimmelproject zou zo'n thema kunnen zijn. Ik ga een opzetje maken voor het komend jaar dus als je met je project een keer mee wil doen graag bericht. Groet, K.vliet (overleg) 8 dec 2015 21:50 (CET)
Dag K.vliet, bedankt voor je reactie, je aanmelding voor dit project en je inspanningen! Wat houdt dat inhoudelijk in, meedoen aan een wikizaterdag met dit project? Wat betreft de lijst die ik van NMV los wilde peuteren: ik heb ondertussen een Lijst van schimmels in Nederland gemaakt, waarin aangegeven staat hoe talrijk een schimmelsoort is. Ik denk dat we hier ook goed mee aan de slag zouden kunnen gaan, dus zo erg is het niet... Met vriendelijke groet, heinGlas z3.pngnlein'' 8 dec 2015 22:48 (CET)
Hallo Heinonlein, over de precieze aanpak moet ik nog even nadenken maar ik zal nog deze week een korte schets geven. Wat betreft NMV: Sindy heeft geprobeerd om ze te interesseren voor een gegevensdotatie onder vrije licentie a la Libellennet maar daar wilden ze niet aan meewerken. Mooi dat jullie zelf een lijst samengesteld hebben, dat stimuleert anderen weer om de rode links te gaan aanpakken. Ik zal me er de komende weken ook eens in verdiepen (ben zelf nog niet zo thuis in de schimmels). Groeten, K.vliet (overleg) 8 dec 2015 23:49 (CET)
Fijn! Er zijn nog een hoop algemeen voorkomende paddenstoelen zonder blauwe link! Ik zit nog te broeden op hoe ik meer medewerkers kan aantrekken. Er zijn twee gebruikers die in het verleden mooie schimmelartikelen hadden aangemaakt, maar die zijn al een tijd niet meer actief. heinGlas z3.pngnlein'' 9 dec 2015 12:55 (CET)

Determinatie[brontekst bewerken]

Om dit Wikiproject wat doelmatiger en aantrekkelijker te maken heb ik een apartje subpagina gemaakt: Wikipedia:Wikiproject/Schimmels/Determinatie. Hierop kunnen foto's van schimmels worden geplaatst waarvan de soortnaam nog niet bekend is. Ik heb al een aftrap gegeven met een aantal foto's. Misschien een idee om er af en toe eens een externe expert naar te laten kijken? heinGlas z3.pngnlein'' 23 dec 2015 18:29 (CET)