Naar inhoud springen

Overleg categorie:Belgisch vrijmetselaar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Andries Van den Abeele in het onderwerp Een belangrijke rol?

Een belangrijke rol?[brontekst bewerken]

Een gebruiker heeft in 2011 boven de categorie Belgische vrijmetselaars, een zin toegevoegd waarvan het tweede deel luidt: wier lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge aantoonbaar een belangrijke rol heeft gespeeld in hun leven. Ik ben zo vrij dit te verkorten tot : wier lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge aantoonbaar is.

Dergelijke restrictie lijkt me meer dan voldoende. Het komt er immers op aan te beletten dat bij personen, van wie dit niet met zekerheid geweten is, een vermelding van vrijmetselarij zou worden toegevoegd, alleen op basis van geruchten. In het verleden is dit inderdaad soms gebeurd.

Maar eenmaal er zekerheid bestaat dat iemand vrijmetselaar was, kan er geen enkel beletsel zijn om dit ook te vermelden. Of de initiatie en het lidmaatschap een belangrijke rol hebben gespeeld, is niet alleen niet altijd aan te tonen, maar mag wel altijd worden vermoed, want de initiatie en de voorbereiding ervan zijn op zichzelf al iets wat onuitwisbaar blijft. Wat meer is, eisen dat men zou kunnen weten of dit een belangrijke rol in iemands leven heeft gespeeld, is nogal sterk binnentreden in de privacy van een persoon. Dat kan men op wikipedia niet verantwoorden. Daarom heb ik die hoogst individuele gestelde voorwaarde, die niet het gevolg was van voorafgaande discussie en consensus, tot juistere proporties teruggebracht. Andries Van den Abeele (overleg) 28 okt 2014 23:31 (CET)Reageren