Overleg categorie:Exacte wetenschap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zouden we niet de indeling in zeven secties van de KNAW gebruiken? Dat betekent dat het vakje informatica zou moeten worden vervangen door technische wetenschappen (waar informatica dan weer onder valt). Lijkt me logischer, want laten we eerlijk zijn: werktuigbouw of mijnbouw etc zijn toch geen subsecties van informatica? Frietmet 17 mrt 2006 21:15 (CET)

Informatica[bewerken]

Slechts een deel van de informatica is een technische wetenschap (namelijk toegepaste informatica) Wat dan weer niet thuis hoort in de categorie exacte wetenschappen. Theoretische informatica behoort niet tot de technische wetenschappen maar is zeker wel een exacte wetenschap(leunt aan bij wiskunde en complexiteit). Practisch alle pagina's uit de Technische Wetenschappen horen niet thuis in de exacte wetenschappen maar in de toegepaste wetenschappen. --Niele 27 jun 2006 20:47 (CEST) (Student Informatica aan de campus exacte wetenschappen van de KULeuven)

Statistiek onderdeel van wiskunde of daarnaast?[bewerken]

Naar mijn gevoel is "statistiek" niet een onderdeel van "wiskunde" maar een (exacte) wetenschap op zich. Men spreekt in het engels van "statistical science", en van de statistiek als een van de "mathematical sciences". Gill110951 (overleg) 17 mrt 2011 14:35 (CET)