Overleg categorie:Wikipedia:Hulpcategorie voor tijdelijk gebruik

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Veelvoorkomende oorzaken[brontekst bewerken]

Een artikel kan onder andere in deze categorie terechtkomen vanwege volgende oorzaken:

  1. {{citeer web}}/{{citeer boek}}/{{cite web}}/... maken vaak gebruik van de parameter "taal="/"taal ="/"language="/"language =". Die sjablonen maken alleen correct gebruik van ISO 639-1-taalcodes. Dit betekent dat hier (zowat?) altijd 2 kleine letters horen te staan. Varianten zoals NL, NL-NL, nl-be, en-gb, EN-US, Dutch, French,... zet je om in nl, en, fr,... . Dit houdt ook de sjablonen {{nl}},{{en}}, {{fr}}, {{la}}, {{nl}},... in. Infoboxen zijn een uitzondering. Hier schrijf je de taal voluit.
  2. Bovenstaande sjablonen maken vaak ook gebruik van een auteur-parameter. Dus "auteur=" of "achternaam=", "voornaam=". Ook is er een parameter "auteurlink=" die ervoor zorgt dat de tekst die je ingeeft in de vorige parameters verwijst naar het Wikipedia-artikel waarvan je de titel ingeeft in auteurlink.
    • Indien "achternaam=" is ingevuld en "voornaam=" niet, dan komt het terecht in deze onderhoudscategorie. Ofwel vervang je dan "achternaam=" door "auteur=" ofwel voeg je "voornaam=" toe.
    • Indien "auteurlink" is ingevuld, maar "auteur=" (of achternaam/voornaam) niet, dan komt het ook terecht in de onderhoudscategorie. Ofwel voeg je die nog toe ofwel vervang je auteurlink door auteur (of achternaam/voornaam).
  3. Een verplichte parameter van een sjabloon is niet ingevuld. Vul die in (eventueel ook toevoegen). Zie bv. hier.
  4. {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}} is niet correct ingevuld. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zie ook de uitleg op het sjabloon.
    • Taal-parameter is niet correct ingevuld. Zie hiervoor punt 1.
    • Niet-bestaande (of toekomstige) datum toegevoegd. Indien je de uitleg van het sjabloon lees, zie je dat de datum in JJJJMMDD hoort te staan. Indien er meer of minder cijfers staan, is het fout. Indien er een niet-bestaande dag/maand/jaar wordt toegevoegd (te hoog getal) is het ook fout. Indien je het sjabloon van de pagina zelf kopieert, staan er drie punten. Dat is geen datum, dus dat is ook fout indien je het vergeet weg te doen.
    • Vereiste parameters zijn niet ingevuld. Taal en titel zijn vereist. Oldid enkel indien de parameter er staat. Zie ook punt 3.
  5. {{commons}} verwijst naar een categorie. Hierbij vervang je het sjabloon door {{commonscat}}. Zie bv. hier.
  6. Gebruik van verouderde sjablonen:
  7. Artikel staat in die categorie. Dus [[Categorie:Wikipedia:Hulpcategorie voor tijdelijk gebruik]] staat in het artikel. Zie bv. hier.

Discussie[brontekst bewerken]

Hoi, de afgelopen dagen heb ik enkele honderden artikels uit deze categorie gehaald. Het is nogal een vage categorie omdat uit de omschrijving niet helemaal duidelijk is wat de gebruikelijke oorzaken zijn. Daarbij ben ik ook nog eens een leek. Ik ken enkel een beetje de basisdingen die iedere Wikipediaan kent. Ik denk dat het handig is dat ik de oorzaken die ik heb gevonden op de OP zet voor toekomstig gebruik en eventueel om het te sorteren (niet met mijn punten, maar een logische sortering). Er zijn natuurlijk nog een honderdtal pagina's over. Dit zijn echter vooral overlegpagina's en pagina's in de gebruikersnaamruimte en daar blijven we zoveel mogelijk af, lijkt me. Ik blijf ook af van artikels die op TBP staan. Er zijn echter nog altijd een aantal artikelen in de hoofdnaamruimte over. Dit komt doordat ik op die oorzaken nog niet goed genoeg gezocht heb of doordat er een andere oorzaak is. Ik heb daarbij wel enkele vermoedens.

  • Met gesproken Wikipedia is er iets, maar uit de beschrijving zie ik het niet. Daarbij kan je dit als voorbeeld nemen en Hoogte. Hier verwijderde ik het woordje klein. Ook lijken de sjablonen met klein erachter een nummer te gebruiken, maar daar heb ik het systeem nog niet van door.
  • Ook staan er meerdere Nederlandse gemeentes in en daar vind ik de oorzaak niet. Echter staat om de 1 of andere reden dit sjabloon ook in de verborgen categorie. Dus ik vermoed dat de fout ergens in het sjabloon zit waardoor de pagina's er ook inzitten.

Iemand die hier wel de oplossing ziet? Er was dacht ik ook iets met sjabloon tracklist, maar daar vind ik niet direct een voorbeeld van terug. Nu ja, het kopje veelvoorkomende oorzaken geldt dus niet als een overlegbijdrage en mag gerust gecorrigeerd/aangevuld/... worden. Een prettige dag verder.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 6 apr 2017 23:51 (CEST)[reageer]

Het tweede puntje heb ik denk ik opgelost, maar daar moet best nog eens naar gekeken worden. De pagina's zijn in ieder geval weg uit de cat. Ik draai het voorlopig terug mocht dat andere fouten veroorzaken totdat iemand anders ernaar kijkt.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 7 apr 2017 01:17 (CEST)[reageer]
Het tweede puntje heb ik dan maar aangekaart op WP:SHEIC.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 7 apr 2017 16:43 (CEST)[reageer]
Tweede puntje is daar inmiddels opgelost. Eerste moet alleen nog eens naar gekeken worden. Daarmee bedoel ik gesproken Wikipedia klein op Hoogte, Klassiek Latijn en WNL.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 14 apr 2017 22:21 (CEST)[reageer]