Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:2A02:1810:849E:900:8DC7:7F3C:6539:89F6

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door De Jaren in het onderwerp Advies: bedenk een gebruikersnaam!

Advies: bedenk een gebruikersnaam![brontekst bewerken]

Beste collega (m/v) met het onuitspreekbare en onherhaalbare, en natuurlijk ook veel te lange, IP-adres,
Het lijkt me dat je nog niet zo lang actief bent in de Wikipedia, en daarom wil ik je een - geheel vrijblijvend - advies geven. Doe mij, en ongetwijfeld ook veel andere, wikipedianen een plezier en bedenk een gebruikersnaam voor je verdere wiki-activiteiten! De keuze van je wiki-naam is geheel vrij. Je gebruikersnaam, die bij voorkeur niet al te lang moet zijn, zou bijvoorbeeld kunnen luiden: Molendijk_68, als dat je adres zou zijn, of Vogeltjeskijker, als dat je hobby is. Of denk aan een zelfbedachte naam als Uitslaper'87; m.a.w.: er zijn mogelijkheden genoeg, kijk maar de bewerkingspagina's van de diverse wikipedia-artikelen (bijvoorbeeld een van de altijd druk bewerkte jaartalpagina's).
En: zet vervolgens iets (al zijn het maar twee of drie woorden) in het veld van je gebruikerspagina, om te voorkomen dat je wel een wiki-naam, maar nog geen gebruikerspagina hebt, en je gebruikersnaam op de verschillende bewerkingspagina's telkens met zo'n "onwennige" rode link in beeld komt.
Dit zijn maar een paar - zoals ik al eerder schreef vrijblijvende - tips van een meer ervaren wiki-gebruiker.
Bedenk dat je door het kiezen van een gebruikersnaam niets van je anonimiteit in de wikigemeenschap hoeft op te geven - je kunt op je gebruikerspagina wat informatie over jezelf (of over je wiki-activiteiten) geven, maar dat is zeker niet verplicht. Met een gebruikersnaam ben je als wikipediaan in elk geval een stuk herkenbaarder.
Ik zou zeggen: denk er eens over na en doe er je voordeel mee!
Met hartelijke groet,
De Jaren (overleg) 19 jun 2020 01:09 (CEST)Reageren