Overleg gebruiker:84.28.126.192

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Keunen in het onderwerp Griendtsveen

Griendtsveen[brontekst bewerken]

Geachte, Zojuist heb ik uw toevoegingen in het lemma 'Griendtsveen' herschreven. De stijl was, zacht uitgedrukt, niet al te best. Interpunctie ontbrak, de zinnen rammelden grammaticaal en ook de zinsbouw was niet encyclopedisch. Wilt u daar de volgende keer op letten? groet, Keunen 4 dec 2007 20:10 (CET)Reageren

Maar als u iets schrijft moet dat natuurlijk ook de waarheid zijn. De spoorlijn eindhoven venlo is niet door jan van de griendt aangelegd. Hij heeft wel de lijn helmond venlo aangelegd.De klarinet in deurne en de put in america zijn daar uit ontstaan. Toon kortooms heeft nooit in griendtsveen gewoond zijn ouderlijke woning lag bij de halte aan de deurnse kant. Zijn vader was directeur van de veenderij deurne. maar zijn sociaal leven was wel in het dorp. De fabrieken zijn als eerste gebouwd voor 1900 Villa sphagnum is ook van voor 1900 en het voorste stuk is ook door groenedaal ontworpen het achter huis staat in engeland en is een kopie van daar. gevochten is er ook niet in het dorp en de familie van de berg was ook niet de dorps arts. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.28.126.192 (overleg · bijdragen)

Dhr. van de Berg was bedrijfsarts dan wel contrlerend arts. Woonde in de kleine villa. Er is wel gevochten in Griendtsveen. Griendtsveen heeft 72 uur onder vuur gelegen vanaf Deurne door de Engelsen. Fabrieken waren uitgebrand en de grote villa had 45 voltreffers. Bij de laatste voltreffer, in de grote villa, is de vrouw van Dhr. van de Berg geraakt en later aan haar verwondingen overleden. Des te triester was, dat ze zwanger was. Toon Kortooms heeft op de lagere school van Griendtsveen gezeten en kwam geregeld naar de kerk. Maar had niet echt een sociaal leven in Griendtsveen. Ook zijn hius was helemaal in puin geschoten. Zien broer Walter Kortooms is in de jaren '60 in griendtsveen komen wonen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.28.126.192 (overleg · bijdragen)