Overleg gebruiker:AntonHogervorst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Beoordelingsnominatie Lina Joy[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lina Joy dat is genomineerd door Dqfn13. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170819 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 20 aug 2017 02:03 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Vragenlijst ingevuld. Ik betwijfel werkelijk of jullie geïnteresseerd zijn in mijn mening, maar het grootste probleem van Wikipedia vind ik de neutraliteit. Artikelen over politieke, sociale onderwerpen zijn vaak erg (politiek links) bevooroordeeld en ik neem Wikipedia in dat opzicht steeds minder serieus. En daarom zet ik me steeds minder voor Wikipedia in. Ik denk dat meer mensen dat doen en dat heeft als gevolg dat er een soort politiek correcte hive mind stemming heerst op Wikipedia. Ik bedoel zoals de vragenlijst al begon met de vraag bent u man of vrouw of genderneutraal. Ja hoor... AntonHogervorst (overleg) 8 dec 2018 09:59 (CET)
Bedoel je dat dat verschil er niet is, een mening is, of niet genoemd mag worden? Ymnes (overleg) 24 dec 2018 02:06 (CET)
Welk verschil? In Gender? Ik denk dat het verschil tussen man en vrouw of genderneutraal nauwelijks uitmaakt voor Wikipedia. Net zoals het verschil tussen Nederlands en buitenlands. En nog wat meer vragen die ik kreeg. Maar ik kwam nérgens een vraag tegen: Vind je dat er naar verhouding te veel linkse stemmende en te weinig conservatieve schrijvers zijn op Wikipedia. Iets wat naar mijn mening juist wél de neutraliteit van Wikipedia in gevaar brengt. Ik ben echt niet de enige die denkt dat Wikipedia een 'liberal bias' heeft. Ik geef je een troost, naar mijn ervaring is de Engelse Wikipedia nóg erger. Verder krijg je uiteindelijk wel dingen geplaatst en zinnen neutraler, maar na nogal wat geduw en getrek. En soms staan dingen er echt al maanden, dit terwijl als je ongewild iets wat te 'rechts' schrijft iemand je al na een paar uur daarop wijst. AntonHogervorst (overleg) 24 dec 2018 09:52 (CET)
Volgens mij bestaat er geen linkse of rechtse waarheid, wel een goed of slecht schrijfsel. Verder wordt de vraag naar gender juist gesteld omdat er nogal vaak gezegd is dat artikelen vaak het uitgangspunt vanuit een man hebben. Ik vind dat zelf op zich ook wel wat overdreven, al zie ik wel een verschil in meer nadruk op Nederland dan op België. Wat dat betreft vind ik het dan ook goed dat zulke vragen gesteld worden. En dus ook een redelijke vraag in een enquête. Als de uitkomsten er zijn, dan zullen we zien of de vraag naar gender relevant is geweest. Het is voor mij geen onnodig gestelde vraag geweest. Ik wil wel eens gepeild zien hoe hier echt over gedacht wordt. Ymnes (overleg) 24 dec 2018 10:59 (CET)
Als je nu leest wat ik schrijf dan snap je dat het mij helemaal niet gaat om de vraag die wel gesteld wordt, maar eerder om de vraag die niet gesteld wordt. Dat is echt een teken van de linkse hive-mind op Wikipedia. Ondanks dat ik zelf schrijf op Wikipedia om enigszins een tegenwicht te vormen, zeg ik tegen andere mensen dat ik Wikipedia al lang geen neutrale en goede informatiebron vind. Ik ben hier echt niet de enige in. AntonHogervorst (overleg) 6 jan 2019 10:13 (CET)

Beoordelingsnominatie Rahaf Mohammed al-Qunun[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Rahaf Mohammed al-Qunun dat is genomineerd door burgerhallojan. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190111 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 12 jan 2019 01:05 (CET)

Meebezig[bewerken]

Dag AntonHogervorst, ik zag toevallig de opmerkingen op Overleg:Rahaf Mohammed. Misschien kun je een eventuele volgende keer het sjabloon:Meebezig bovenin het artikel zetten? Helaas kijkt niet iedere gebruiker even nauwkeurig maar met dit sjabloon had het toch wel moeten opvallen. Mvg, Encycloon (overleg) 18 feb 2019 23:52 (CET)

Ah, okay goede tip. Ja sorry dat ik hier trouwens niet diplomatiek was, ik was wel een beetje geïrriteerd toen. AntonHogervorst (overleg) 19 feb 2019 08:16 (CET)
Kan ik me wel voorstellen. Prima geschreven artikel trouwens! Encycloon (overleg) 19 feb 2019 09:56 (CET)

Opmerking/vraag[bewerken]

U schrijft op de verwijderlijst: [...] ik denkt echt dat als een ultra rechts iemand een moskee was binnen gelopen met een geweer, dat een vergelijkbaar artikel nooit was genomineerd voor verwijderen. Gelukkig is dit moeilijk te bewijzen, want dit is niet gebeurd, en zal hopelijk nooit gebeuren. Ik ben nogal verbaasd over deze opmerking. Bent u ook bekend met deze gebeurtenis van slechts een week geleden? De Wikischim (overleg) 22 mrt 2019 19:50 (CET)

Ha ha. Nee. Ik bedoelde als zo een aanslag in Néderland was gebeurd. Ná Christchurch. Ik heb niet onder een steen gelegen de afgelopen week.AntonHogervorst (overleg) 23 mrt 2019 09:09 (CET)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:06 (CEST)