Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Canrinust

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Siebrand in het onderwerp Bestand:ICT-dienst.png

ICT-dienstverlening

In de context van dit model beschouwen we de ICT-oplossingen die de organisatie aan haar doelgroep aanbiedt, kortom de ICT-dienst die zij levert, als kernproduct. De hoofdactiviteit die in dit model wordt beschreven is het leveren van de ICT-dienst. We lichten hieronder toe wat de definitie is van een ICT-Dienst. Uitgangspunt daarbij is het volgende plaatje.

Afbeelding:ICT-dienst.png

Een ICT-dienst is een samenhangend geheel van IT-infrastructuur, toepassingen en ondersteunende diensten, die gezamenlijk een concreet bedrijfsproces ondersteunen.

Het Beheer van ICT-diensten Gegeven de definitie van een ICT-dienst, zoals hierboven gegeven, zijn er drie aspecten te benoemen die daarvoor van belang zijn:

Inrichting

Het specificeren, ontwikkelen en implementeren van ICT-diensten.

Het gaat om specificatie gedreven vanuit de behoefte van het bedrijfsproces en om het vervolgens in een ‘leverbare’ vorm omzetten van die vraag door ontwikkeling en implementatie van feitelijke automatiseringsoplossingen.

Exploitatie

Het zorgdragen voor de feitelijke levering van ICT-diensten.

Het gaat daarbij om de “dagelijks levering” van de afgesproken diensten door middel van bijvoorbeeld: het beschikbaar stellen van centrale servers, het operationeel beheren van databases, het beschikbaar stellen van werkplekken, de applicaties die daarop draaien, et cetera.

Beheer

Alle activiteiten die gedurende de levenscyclus van een ICT-dienst zorgdragen voor de instandhouding ervan, of waarborgen dat aan alle eisen voor de levering van die ICT-dienst wordt voldaan.

Hierbij gaat het om “ondersteunende activiteiten” ten behoeve van de afgesproken diensten zoals bijvoorbeeld: beschikbaar zijn voor het verhelpen van verstoringen, het monitoren van servers en databases, het doorvoeren van wijzigingen op een manier die verdere verstoringen voorkomt, et cetera.

Bestand:ICT-dienst.png[brontekst bewerken]

Beste Canrinust,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet: