Overleg gebruiker:Christoffel K/Checklist linksnoei

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

dmoz.org aub niet wegsnoeien, dat heeft een zeer belangrijke functie:

  • die is juist bedoeld om wildgroei te voorkomen en het werkt. Dat heb ik gemerkt. Er is vrijwel geen wildgroei meer aan externe links op artikelen met dmoz-links en die verborgen boodschap.
  • waarom dmoz? Omdat die het dichts in de buurt komt van een open project, zoals Wikipedia en tevens open content/source is. Als er iets beters is, dan hoor ik het graag

Conclusie: aub afblijven en voor de rest kan je ervan uit gaan welke externe links ik geplaatst hebt, zeer goed over nagedacht is. Ik ben zelf namelijk ook geen fan van externe links.

- jeroenvrp 30 dec 2006 02:43 (CET)

Als je voor elke link die je plaatst "DMoz" zet, zal misschien het aantal mensen dat de link weghaald kleiner zijn, daar ze op die manier direct kunnen zien dat het om een niet-commerciële website gaat ala wikipedia. --hardscarf 30 dec 2006 03:42 (CET)
Dat Dmoz plaatsen lijkt me nou weer te veel van het goede, ook omdat het plaatsen van interne links onder externe links niet echt een goede gewoonte is. - jeroenvrp 30 dec 2006 04:03 (CET)
Dit was een verzoeknummer, dat ik samen met Siebrand heb afgewerkt. Ik zal het hem eens voorleggen. Christoffel 30 dec 2006 09:50 (CET)
Wikipedia:Wanneer extern linken geeft aan dat links naar linksites niet gewenst zijn. DMoz kent de achterstaande licentie. DMoz heeft voornamelijk user generated content. Jeroenvrp geeft aan dat hij na het plaats van de ... meer links-links een significante afname van het plaatsen van additionele externe links heeft gezien. Tot zover voornamelijk observaties van mijn kant.
Mijn POV: Ik had liever gezien dat Jeroen eerst overleg had gepleegd en daarna pas de tientallen reverts had gedaan. De licentie van DMoz vind ik redelijk open. Samen met de user generated content is dat redelijk in overeenstemming met de doelstellingen binnen deze wiki. Op basis daarvan ben ik voor het toestaan van DMoz als enige te linken linksite binnen deze wiki. Ik denk echter dat dit geen stand kan houden zonder dat op Wikipedia:Wanneer extern linken op te nemen, eventueel op basis van een op te zetten peiling met een stuk van de bovenstaande argumentatie en eventueel meer op Overleg Wikipedia:Wanneer extern linken. Een topic in de kroeg als inleiding op dit voornemen (expliciet het opnemen in de regelpagina) is denk ik gewenst. Jeroen, Christoffel, hoe denken jullie hierover? Siebrand (overleg) 31 dec 2006 00:28 (CET)
Volgens mij is het niet meer en niet minder dan een startpagina. Het enige verschil met startpagina.nl is dat het niet commercieel is, maar open source. Ik ben tegen links naar deze pagina en mijns inziens is het zeer inconsequent om ze wel te plaatsen. Het feit dat de wildgroei van links erdoor wordt geremd is geen principieel argument, hooguit een praktisch argument. Christoffel 31 dec 2006 17:19 (CET)