Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Guffens/kladblok Mejoeches Klezmorim

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Guffens in het onderwerp Opmerkingen
  Kwaliteitsbeoordeling

Opmerkingen[brontekst bewerken]

Beste Guffens, een aantal opmerkingen:

  • In de infobox dient de code omtrent de afbeelding aangepast te worden. (Bestand, thumb, px e.d. kan weg) Daarnaast is de datum op deze wijze niet relevant, evenals de duur. Als het jaar van oprichting niet bekend is, hoeft dit niet tussen dubbele haken gezet te worden.
  • De titel hoeft niet apart vet gedrukt neergezet te worden aan het begin. De eerste keer dat de titel in de lopende zin wordt genoemd, wordt normaliter vet gedrukt.
  • De vraag of de huidige bezetting encyclopedisch waardig is. (Blijkt dus al uit dat iemand niet bij naam genoemd wil worden)
  • Tekst komt deels als reclame voor het gezelschap over. Zo hoort er zeker niet in te staan waar kaarten te koop zijn.
  • Groot deel van de tekst gaat over Klezmer. Wanneer je dit wegdenkt, blijft er maar weinig over. Wellicht dat er nog eens een artikel over Mejoeches Klezmorim eruit kan rollen (dus zeker aanpassingen nog nodig, en de vraag of het geheel encyclopedisch is), maar de etalage-status heeft het helaas nog lang niet.

Hallo Pompidom, bedankt voor je aanwijzingen. Van de opmerkingen heb ik de eerste 2 reeds aangepast en ook de reclame is verwijderd. Bovendien reclame heeft een commencieel doel hetgeen in dit artikel neit de bedoelin is. Klezmer wordt benadrukt om daarmee het cultureel erfgoed in stand te houden. Dat er kosten gemaakt worden normaal en dat die kosten gedekt moeten wordne is ook normaal. Er is geen doel om winst te maken en daarom kan er over dit artikel ook niet over het nastreven van reclamedoelen gesproken worden. Het artikel benadrukt Klezmer dat dar door muzikanten in festivalvorm wordt neergezet en waar anderen aan kunnen deelnemen. Overige Klezmeractiviteiten in Nederland en Europa moeten zich nog (georganiseerd) bekend maken. Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 14 mrt 2012 10:17 (CET)Reageren