Overleg gebruiker:Guffens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op mijn overlegpagina.
Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:
1. Onderteken uw reactie met 4 maal een ~ (tilde)
2. maak voor een vraag/ opmerking over een nieuw onderwerp een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
3. als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
4. vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
5.De titel (of kop) bij het bericht beschouw ik niet als de door u ondertekende bijdrage maar dient puur als handige aanduiding in de inhoudopgave op deze pagina zodat het onderwerp/ bericht snel terug te vinden is voor mij. De titel kan daarom door mij worden aangepast, de inhoud van het bericht zelf zal ik niet wijzigen. Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 31 jul 2011 15:11 (CEST)

Didier Castell - Jacomin[bewerken]

Ooit eerder ben ik een atikel gestart over Didier. Dat artikel werd toen verwijderd. Didier is een frans klassiek concert pianist die ik nu ruime tijd volg in zijn inmiddels aanzienlijke werk. Ik weet dat er in het franse wiki al een artikel over hem bestaat en dat dit geplaatst en nu ook "blijvend" geaccepteerd is. Nu is samen met een correspondent frans/ nederlands het frans artikel als leidraad gebruikt en werd het vertaald zodat we op de nederlandse wiki een artikel zouden kunnen aanmaken. Dat wil ik wel doen maar om te voorkomen dat ik voortdurend de wikisamenleving moet gaan bestieren neem ik even de gelegenheid van een vooraankondiging. Heb je nog aanwijzingen, kan je me eventueel coachen zodat een artikel acceptatie voorspoedig kan verlopen? Ik stel voor dat ik na een reactie hieronder ontvang en ga ik daarna over om een artikel te starten en aldaar ook de overleg pagina te openen. Daar gaat dan worden vergaderd over de opzet van de artikel tekst. Hoor graag welke suggesties er zijn en hoe we ver verder kunnen gaan. Groet, Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 18 dec 2012 01:44 (CET)

Hoi Rob, ik heb je nog van vorig jaar in mijn volglijst staan... vandaar mijn reactie hier. Je kan het artikel het beste in jouw persoonlijke zandbak aanmaken. Dan kan je op die overlegpagina vragen om commentaar van andere gebruikers. De Franstalige Wikipedia heeft namelijk andere regels wat betreft encyclopedische waarde. Dus dat een artikel op een andere Wikipedia staat is absoluut geen garantie dat het artikel ook hier geaccepteerd zal worden.
Je kan het beste of in De Kroeg of op de Helpdesk om hulp vragen, want niet iedereen zal jouw commentaar van hierboven lezen. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2012 10:18 (CET)

Verwijderingsnominatie European World of Bluegrass[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om European World of Bluegrass dat is genomineerd door RenéV. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110620 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 jun 2011 02:09 (CEST)

Coaching[bewerken]

Dag Guffens, ik zag hierboven dat je een coach zoekt. Ik ben een coach en ben bereid om je de komende tijd te coachen. Als je nog van plan bent om werk te verrichten op Wikipedia en je ziet het wel zitten, kun je hieronder een bericht plaatsen. Je kunt ondertekenen door middel van vier tildes (~). Zo niet, dan niet! Glimlach Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 23 jun 2011 22:21 (CEST)

Hoi Jurriaan, te gek. Bedankt voor je aanbod waar ik graag gebruik van maak. Glimlach. Ik weet nog niet hoe ik tildes moet gebruiken maar ik probeer het nu maar even dan weet ik het wel. Zo die smiley heb ik dan ook en keer gebruikt. Nu het artikel nog European World of Bluegrass. Dit artikel wordt nu nog als te verwijderen gemerkt. Dat wil ik natuurlijk voorkomen en dat doe ik door het artikel steeds te verbeteren met hulp/klankbord van anderen. Uiteindelijk zal er een degelijk stuk tekst liggen denk ik. Voor nu wil ik je vragen mij aan te geven hoe ik het artikel kan verbeteren? Voor jou info: in ben vrijwilliger van EWOB en de foto's die ik gebruik is oefen en dus promomateriaal van EWOB Nederland. Er is dus geen kans op schending van het auteursrecht of publicatierechten. Bovendien overleg ik ook met editoren (Ned en Eng) die mij thema's of stukken tekst kunnen aanleveren als ik daar om vraag. Zodra ontvangen verwerk ik die in het artikel EWOB. Vriendelijk groet, Rob Guffens Zeg Jurriaan ken ik jou niet toevallig uut ut ernhems verleeje? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Guffens (overleg · bijdragen) 23 jun 2011 23:18

Dag Guffens, bij deze ben ik je coach. Om even op volgorde op je bericht te antwoorden; ondertekenen doe je met ~~~~ achter je bericht (vier maal een tilde dus). Dan verschijnt er een standaard handtekening, die door de meeste gebruikers gehanteerd wordt. Zoals je ziet heb ik een zogeheten dynamische handtekening. Die is wat lastiger om te maken en ik raad je aan dat eerst even te laten voor wat het is. Later kun je dit uiteraard nog doen! Je wilt het lemma European World of Bluegrass zodanig verbeteren dat het bij een verwijdersessie behouden wordt (verwijdersessie houdt in dat na één week - een week nadat je artikel is genomineerd voor verwijdering - een moderator zelf, of soms ook met een andere moderator, beslist of het artikel moet worden verwijderd of niet. Voor meer informatie over moderatoren kun je hier een kijkje nemen of een vraag stellen - ik ben ook een moderator.), uiteraard. Toegegeven, het ziet er al goed uit! Echter, je hebt een gedeelte overgenomen van de website. Ik begrijp dat je dat gedaan hebt als vrijwilliger aldaar, maar ik raad het je sterk af. Nu zit in dat stuk ook veel subjectiviteit, iets wat absoluut niet toegestaan is op Wikipedia. Het is erg belangrijk dus dat je dit weghaalt of herschrijft. Je artikel voldoet al aardig aan de conventies en ziet er, zeker op het eerste oog, prima uit. Om te beginnen, later zullen vást meer suggesties volgen, moet je een inleiding schrijven. Dit begin je met '''vetgedrukt onderwerp''' is een <nationaliteit> <soort festival, bedrijf, beroep>. Verder werk je de inleiding uit met algemene basisfeiten als oprichting, eventuele directeur, locatie, et cetera. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van een lemma. Een erg handige pagina is dit voorbeeldartikel. Zie hier ook nog de conventies. Bij deze mijn eerste bericht, ik ben er dus voor vragen. Die stel je hieronder door te ondertekenen zoals ik aan het begin heb uitgelegd. Zoals je gezien hebt sprong ik in onder jouw bericht. Dit doe je als volgt: bij één keer inspringen (als voorgaande bericht helemaal aan de 'kant' staat) gebruik je : (een dubbele punt). Hierna volgt ::, :::, ::::, ::::: enzovoorts. En veel succes gewenst, tot horens! Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 24 jun 2011 18:38 (CEST)
Hallo JurriaanH, de inleiding heb ik overgenomen en wordt snel herschreven. Het EWOB is niet uitsluitend een festival. EWOB is een beweging/organisatie waarbij Bluegrass vanuit het Amerika in Europa wordt neergezet met een veelvoud aan Bluegrass-activiteiten. Alleen in Nederland zie je het festival als verschijning. Zoals het woord zegt is het een Europees gebeuren dat over de grenzen van Nederland heen gaat. Het festival in Nederland is daarmee een groot voorbeeld voor de diverse lokale 'picking parties' in het land die worden georganiseerd. Ik heb zelf overleg met zowel EWOB als ook met EBMA. Heb hen verzocht mij tekst aan te leveren die ik dan vertaal en gereed maak voor wikipedia. Na beoordelin door jou als coach verwacht ik dat de pagina uiteindelijk bewaard mag blijven volgens wikipedia. Zodra er een levendig overleg op de overleg pagina op gang gebracht is gaat de kwaliteit van het artikel ook omhoog. Voor nu is het belangrijk dat er wat beschreven staat we daarop verder kunnen blijven verbeteren/werken. Ik zou je willen vragen mij concreet aan te geven wat er nog veranderen moet om niet te worden verwijderd.
Vraag: ik zie nog neit hoe en wat ik met licenties moet en wat ik met GDFL kan. Wordt vervolgd dus!
Vraag: ik zie in de volglijst van mij staan dat je gekeken hebt naar het artikel en de toevoeging sjabloon.
Ik weet niet wat ik ermee moet doen.Guffens (overleg) 24 jun 2011 21:46 (CEST)
Dag Guffens, met inleiding bedoel ik meer zoiets. Ik begrijp heel goed dat jij het anders ziet, maar neem eens een kijkje in een willekeurige pagina: een artikel zonder inleiding ís geen artikel! Dat is dus een grote stap in de verbetering van je pagina. Wanneer je dit uitgevoerd hebt, en alles hebt geschreven zodat er geen sprake meer is van auteursrechtenschending, kijken we weer even verder - dan hoeft er, vermoed ik, weinig tot niets meer te gebeuren! Over de licentie. Onderaan de pagina (als je een pagina bewerkt) staat het volgende:

Voorwaarden
Door op de knop Pagina opslaan te klikken, verklaart u:

  • dat uw tekstbijdragen aan Wikipedia worden vrijgegeven onder de Creative Commons CC-BY-SA licentie en de GNU-licentie voor vrije documentatie. Dit houdt onder meer in dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, ook voor commercieel gebruik. Als u dat niet wilt, kies dan niet voor 'Pagina opslaan'!
  • dat uw bijdrage door uzelf is geschreven en/of geen auteursrechten of andere rechten van intellectuele eigendom schendt;

Gebruik nooit materiaal dat beschermd is door auteursrecht!

  • dat uw bijdrage aan artikelen en/of daarin opgenomen sjablonen is gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen.
  • dat afbeeldingen en andere media die worden geüpload op Wikipedia voldoen aan het beleid voor gebruik van media.

Ik denk dat dat verhelderend genoeg is. Zo niet, blijven vragen! En over je tweede vraag; wat bedoel je? Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 24 jun 2011 21:57 (CEST)

Bewerkingen op European World of Bluegrass[bewerken]

Beste Guffens,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel European World of Bluegrass. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

--RenéV (overleg) 25 jun 2011 14:17 (CEST)

Hoi Rene, bedankt voor de aanwijzingen. Ik zal kijken of ik wat minderen kan. Guffens (overleg) 25 jun 2011 14:22 (CEST)

Certificeren[bewerken]

Hallo Guffens, je lemma Certificeren ziet er nog zo onafgemaakt uit? Is er misschien iets misgegaan? Als u er nog mee bezig was met bewerken is het misschien een tip om er een wiu2 sjabloon op te plakken. MVG --Arch. (overleg) 1 jul 2011 09:28 (CEST)

Beste Guffens, een andere optie is Gebruiker:Guffens/Certificeren. Mvg, --Lidewij (overleg) 1 jul 2011 10:57 (CEST)

Hallo Lidewij, je was iets te snel met doorverwijzen. Ik had nog niets opgeslagen behalve dan dat ik het resultaat in de voorbetoning bekeek. Nu ben ik het kwijt en kijk ik naar een doorverwijzing. Originele voorlaatste tekst ben ik nu kwijt zo lijkt het. Kan je me die uitgebreide tekst uit de voorbertoning nog terug halen? Kan je me MVG Guffens (overleg) 1 jul 2011 12:37 (CEST)

Beste Guffens, wanneer je naar de geschiedenis kijkt, zal je zien dat ik je niet stoorde bij je werk. Wel erger ik me vaak groen en geel aan sjabloonplakkers. Ik heb al eens een paar keer voorgesteld, om de eerste dag een sjabloon, wanneer het dan toch zo nodig moet, op de overlegpagina te plakken. Misschien is er de mogelijkheid dat die dan om 24.00 met een bot naar de hoofdpagina gaat.
Bij een bewerkingsconflict (BWC) is je pagina niet weg, maar staat jou tekst onderaan de pagina die meld dat er een bewerkingsconflict is. Vandaar uit kan je jou tekst te kopiëren.
Wanneer men iets op je gebruikers pagina schreef of de pagina bewerkte bemerk je pas na het opslaan.
Dus bij een BWC de pagina met de melding bewaren tot dat je van de tekst ergens een back-up heb gemaakt. (bv op een Word pagina) Op mijn computer lukt het vaak wel om een stap terug te gaan, er moet dan wel “Toonbewerking” zijn gebruikt. Dan is niet alles weg. Ik weet niet of je de pagina al verwijderd hebt. Dit is wat er op wikipedia nog was. Bij de rode link die ik maakte kan je rustig werken. Groet, --Lidewij (overleg) 1 jul 2011 13:54 (CEST)

Hoi Lidewij, zelf ben ik nog maar net op wikipedia. Een bij voorkeur sjabloonplakker dus waar je je niet op moet ergeren. Dat lost niks op. Ik plak sjablone omdat ik die nog niet zelf kan maken. Bovendien een sjabloon is er om te voorkomen dat er dubbelop gewerkt wordt. De invlulling van een standaard sjabloon is denk ik steeds uniek. Tot de tijd waarop ik de sjablonen zelf kan maken blijf ik dus sjablonen gewoon plakken. Het gaat me per slot van rekening om de artikeltekst goed en blijvend gereed te maken. Verfraaing komt later denk ik maar misschien denkt wikipedia daar anders over. Er is m.b.t. het artikel wel iets mis gegaan. Nadat ik het woord certificeren als nieuw artikel heb aangemaakt vanmorgen ben ik in de bewerkingsmodus de tekst klaar gaan maken zonder tussentijds te bewaren. Juist op eht moment da tik wilde bewaren na uren van bewerken in concept bleek dat er iemand mijn primaire tekst (van ongeveer 07h30 vanochtend) heeft gewijzigd. Dat bleek jij te zijn. Toen ik wilde bewaren ongeveer om 13h00 was mijn concept bewerkingstekst verdwenen. Jammer van het werk maar helaas ..(K..!). Wat ook vervelend is, is dat ik het werkwoord nu kwijt en dat wou ik nou net niet. Daarom had ik certificeren bewaard als artikel omdat certificeren iets anders is als dec het certificaat. Ik wilde het werkwoord certificeren inhoud geven via het artikel en dat kan ik nu niet meer omdat er door een ander gezegd wordt dat werkwoorden naar een zelfstandignaamwoord certificaat moeten worden terugherleid. Ik zou graag willen zien dat ik het woord certificeren terug krijg als zijnde een nieuw artikel waarin ik aan het werk ben. Is het mogelijk dat er een beveiliging kan worden gemaakt op het werkwoord certificeren? Zoja hoe moet dat dan doen? Guffens (overleg) 1 jul 2011 14:43 (CEST)

Hallo Guffens, u begrijpt collega Lidewij denk ik niet als deze spreekt over sjabloonplakken. De ergenis gaat kennelijk naar mij uit. Hoewel onterecht. Ik kijk af en toe bij "nieuwe artikelen". Sommige Wikipedianen controleren nieuw aangemaakte artikelen, en dat is soms ook nodig, want niet iedereen is welwillend, vandalen, lolbroeken noem maar op. In zo'n geval wordt een poging tot vandalisme gemarkeerd, zodat een moderator die kan verwijderen. Ook pagina's die nog niet voldoen aan bepaalde voorwaarden worden dan gemarkeerd, in mijn geval met een oproep aan andere gebruikers die zich misschien geroepen voelen om verbeteringen door te voeren. Dan heeft zo´n nieuwe pagina drie weken de tijd om verbeterd te worden voordat deze verwijderd gaat worden. Daarbij was ik in dit geval ook nog zo netjes om dat even op uw overlegpagina te melden, wat de sommige Wikipedianen nalaten. Lidewij geeft u echter wel een waardevol tip, door u voor te adviseren op Gebruiker:Guffens/Certificeren te werken. Dan zou ook Gebruiker:Guffens/kladblok kunnen zijn. Op die pagina kunt u werken, en als alles klaar is op de gewenste aan te maken pagina plaatsen, daarna kunt u uw eigen kladblokpagina eventueel weer gebruiken voor een volgend lemma. Enfin, iemand anders heeft een redirect gemaakt van uw lege pagina, en dat is een goede oplossing lijkt me. Aan uw werk is nog steeds niets verloren, als u naar de geschiedenis van Certificeren gaat kunt u altijd verder gaan waar u was gebleven, alleen de verdwenen inhoud kan ik u niet mee helpen vrees ik. MVG --Arch. (overleg) 1 jul 2011 15:40 (CEST)
Hallo Guffens, ik zie dat het bewerken op uw kladblok al lukt, mooi :) Ik zie dat u bovenaan uw kladblok nog mee bezig" hebt geschreven, dat is daar niet nodig, het uw eigen plekje, in principe mag niemand anders dan uzelf daar bewerkingen uitvoeren. Mocht u nou bezig zijn een pagina te bewerken buiten uw kladblok/gebruikersruimte kunt u ook {{wiu2}} of {{meebezig}} op die plek schrijven, dat geeft dan een sjabloontje Sjabloon:Meebezig op uw pagina. Dan kunt u rustig werken en kunnen anderen zien dat u daarmee bezig bent. Een ongeschreven regel is dat men geen bewerkingen uitvoert aan pagina's voorzien van dat sjabloontje. Op Sjabloon:Meebezig leest u wat meer informatie hierover. Ik wil u veel plezier op Wikipedia toewensen, en een prettige dag. Vriendelijke groeten, --Arch. (overleg) 2 jul 2011 05:38 (CEST)
Hoi Guffens, als u op deze link Certificeren klikt, en daar op "bewerken" klikken, pagina leeghalen en dan nieuwe inhoud toevoegen. Succes :) --Arch. (overleg) 2 jul 2011 08:08 (CEST)

Stand van zaken[bewerken]

Dag Guffens, een tijd niet meer gesproken. Hoe gaat het met je artikelen en werkzaamheden? Je artikel European World of Bluegrass wordt morgen behandeld bij verwijdersessies, maar ik vind hem er prima uitzien, geen zorgen dus..! Mvg, JurriaanH overleg 3 jul 2011 12:52 (CEST)

Hoi JurriaanH, bedankt voor je bemoediging. Te gek zo, want ik vind het naast leuk ook wel een beetje spannend zo'n eerste artikel. Ik wacht met genoegen de resultaten af van de behandeling bij de verwijdersessies. Maar ik ben wel ook blij dat je er de vinger in hebt. Dat geeft de burger moed.
===Ondertussen..===
Heb ik al weer een nieuw artikel in de maak en in feite staat het er al op. Het heet certificeren en gaat over de wereld rondom certificeren en, nou ja, voor ongeveer 10% wat de uitvoering ervan inhoudt. Kijk er maar eens naar. Er is al iemand geweest die de layout wat geredigeerd heeft. Uiteindelijk moet er nog een categorie verzonnen worden waaronder dit kan worden weggezet. Naar mijn idee zou de categorie kunnen heten maatschappij & regelgeving (de wereld of de samenleving o.i.d.) kunnen heten. Mvg, Rob Guffens (overleg) 3 jul 2011 13:08 (CEST)
Eerste indruk; zou dit niet thuishoren op certificatie? Groet, JurriaanH overleg 3 jul 2011 13:31 (CEST)
Antw, zou kunnen, maar sec certificaat dekt nog niet echt de lading. Bovendien was het de bedoeling het werkwoord certificeren en haar omringende kaders te beschrijven en niet het zelfstandignaamwoord certificaat. Ter vergelijking een diploma is alleen maar een papiertje en beschrijft niet de feitelijk kaders waarin die opleiding gemaakt en/of verzorgd is. Heb zelf het idee dat certificeren beter niet in de titel certificaat weg gestopt kan worden. Als je kijkt naar het proces ontwikkelen van certificering dan kan je terug lezen dat proces belangrijker is dan het product. Zo kijk ik ook naar het certificeren als ontwikkelproces en waarin het certificaat een eindresultaat/product is. Ben benieuwd hoe jij daar tegenaan kijkt. Guffens (overleg) 3 jul 2011 14:46 (CEST)
Dat vind ik een prima opinie, Rob, die ik met je deel. Voor mij is het eigenlijk vrij simpel - elk onderwerp is prima, indien het lemma voldoet aan de conventies en in goede taal geschreven is! Glimlach Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 3 jul 2011 15:21 (CEST)
Antw, leuk zo. Kijken hoe dit wordt ontvangen door anderen. Het artikel kan je overigens verder gebruiken en toepassen naar eigen inzicht,... GlimlachRob Guffens (overleg) 3 jul 2011 16:15 (CEST)
Moderator MoiraMoira heeft vandaag bij de sessie besloten het artikel twee weken langer te laten beoordelen op de verwijderlijst door de Wikipediagemeenschap. Zie ook haar tips hier en enkele suggesties van gebruiker Zanaq hier. Groet, JurriaanH overleg 4 jul 2011 13:53 (CEST)
Antw, okay. Heb het Mee bezig en de regel in bewerking ook weggenomen. We wachten aldus verder af. Guffens (overleg) 4 jul 2011 14:45 (CEST)

Kapel Eige Wies[bewerken]

Toegevoegd aan mijn te volgen pagina's. Guffens (overleg) 6 jul 2011 18:50 (CEST)

European world of bluegrass[bewerken]

Beste Guffens,

Ik heb je nieuwe poging voor het aanmaken van European world of bluegrass laten verwijderen. Wellicht is het een idee om eerst te zorgen voor een bruikbaar artikel op je kladblok en het pas in de hoofdnaamruimte te plaatsen als het af is ?

Verder horen teksten als "De rest van het artikel volgt.." niet in een artikel thuis en komen naar mijn mening een beetje knullig over.

--RenéV (overleg) 19 jul 2011 11:32 (CEST)

Ongevraagd nog enkele tips:
  • Titels van artikelen zijn hoofdlettergevoelig. Bij de eerder aangemaakte versies bent u niet consequent in het gebruik van hoofdletters in de titel
  • Probeer eerst eens een kleiner artikel aan te maken. Dit geeft meestal meer voldoening dan een lap van een artikel waar dan weer de nodige kritiek op komt.
--RenéV (overleg) 19 jul 2011 11:54 (CEST)

Verwijderingsnominatie Kapel Eige Wies[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kapel Eige Wies dat is genomineerd door Alankomaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110722 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 jul 2011 02:08 (CEST)

Verwijderingsnominatie List of European Bluegrass festivals 2011[bewerken]

Beste gebruiker, ik heb je artikel List of European Bluegrass festivals 2011 voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, geen auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven. Onderteken met vier tildes (~~~~). Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Dqfn13 (overleg) 23 jul 2011 17:20 (CEST)

De lijst is afkomstig van een publicatie van EBMA op de website. Heb deze lijst op mijn verzoek en met de bedoeling deze te bruiken voor een wikipedia artikel over Bluegrass persoonlijk mogen ontvangen. Er is dus geen auterusrecht gedoe. De missie van EBMA is duidelijk het Bluegrass ond er de aandacht brengen en stimuleren in Europese Bluegrass (zie ook missie statement van EBMA) [European World of Bluegrass] en zonder winstoogmerk. Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Groet Rob Guffens (overleg) 23 jul 2011 19:41 (CEST)

European World of Bluegrass en Bluegrassbands opgetreden tijdens EWOB festival[bewerken]

Hallo Guffens, ik heb een artikel dat je aangemaakt hebt ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 29 jul 2011 13:08 (CEST)

eerste nominatie in wikify omgezet, nog wel werk zie opmerkingen op de lijst zelf. mvg Agora (overleg) 31 jul 2011 14:44 (CEST)

Lijst van Europese bluegrassfestivals 2011[bewerken]

Beste Guffens, op Lijst van Europese bluegrassfestivals 2011 staat onder de opmerkingen alleen maar Engelse tekst. Wij zijn een Nederlandstalige encyclopedie, Engels hoort daar niet, dus graag vertalen of weghalen. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 29 jul 2011 15:46 (CEST)

Reactie op lijst European World of Bluegrass bands[bewerken]

Hallo Goudsbloem, bedankt voor Uw opmerkzaamheid. Zoals U wellicht gezien heeft is het artikel European World of Bluegrass reeds in 2 talen geschreven en deze zijn ook qua taal gelinkt. De nederlandstalig lijst waar U aan refreert is een dochter van het nederlandse artikel. Op dit moment wordt nog aan de engelstalige lijst gewerkt en zodra die klaar is zal die ook worden toegvoegd aan de engelstalige zuster artikel en haar beoogd engelstalig dochter (de lijst dus). Geduld is dus een schone zaak in deze. Als U voelt dat Uw geduld, door mij onbedoeld, toch op de proef gesteld wordt stel ik voor dat U dan zelf de voorbestemde en gewenste wijzigingen doorvoert. Het is maar een idee. Vriendelijke groet, Guffens (overleg) 29 jul 2011 16:01 (CEST)

Geachte, ten eerste: voortaan graag reageren op de plek waar ik of een ander een reactie begint, dat houdt alles een beetje overzichtelijk (bovenaan uw overlegpagina staat onder punt 4: vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden). Ten tweede: wij zijn een Nederlandstalige encyclopedie, het kan niet zo zijn dat er een pagina hier blijft staan met Engels erin, omdat een andere pagina nog niet klaar is of iets dergelijks. Dan kan u beter het artikel beginnen in uw eigen zandbak, bijvoorbeeld op Gebruiker:Guffens/zandbak, en zodra het echt klaar is dan pas plaatsen in de hoofdnaamruimte. Ten derde: u kunt niet andere gebruikers opzadelen met dingen die u (nog) niet wenst of kan doen, zo werkt het hier niet. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 29 jul 2011 16:09 (CEST)
Hallo Goudsbloem, Okay dat van de plaats van reageren wist ik niet. Hoop dat ik met deze reactie niet ook weer elders naar toe had moeten gaan. Anders spreken we af waar ik hierna verder ga met motiveren.
Mijn idee is ook dat een nederlandse encyclopedie nederlands moet blijven. Maar namen van mensen en of onderwerpen kan ik nu eenmaal niet wijzigen is mijn indruk. European world of Bluegrass is een zelfstandige naam die ook in het chinees zo blijft bestaan.
Opzadelen: Ik zou niet willen dat anderen worden opgezadeld met dingen die ik zelf geinitieerd heb en daarom leuk vind om te doen. Het artikel is klaar en de lijst volgt als die klaar is. dat zijn twee aparte dingen. Dat initiatief wil ik overigens graag zo behouden. Het is me al eens gebeurd dat mensen op mijn werk inbreken. Die mensen wil ik graag tevreden stellen maar ook wens ik zelf primair aan zet te blijven op dit onderwerp.
Ik heb trouwens enkele kladblokken naast elkaar.

Okay nu zie ik het wat je bedoelt met plaats van reageren. Het was mijn eigen opmerking. Ik neem alle tekst mee naar mijn eigen pagina...:-)

Vriendelijke groet, Guffens (overleg) 29 jul 2011 16:52 (CEST)
Het gaat natuurlijk niet om de benaming van het artikel of de artiesten, die kan je niet vertalen. Het gaat om de inhoud van de kolom opmerkingen. Daar staat Engelse tekst die te vertalen is. Goudsbloem (overleg) 29 jul 2011 17:03 (CEST)
Vertaling kolom opmerkingen naar nederlands Uitgevoerd Uitgevoerd Guffens (overleg) 29 jul 2011 19:32 (CEST)

Verwijderingsnominatie European Bluegrass World[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om European Bluegrass World dat is genomineerd door Jvhertum. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110729 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 30 jul 2011 02:07 (CEST)

Lijst van Europese bluegrassfestivals 2011[bewerken]

Hallo Guffens, Ik heb zojuist links aangebracht in de lijst van Europese bluegrassfestivals 2011. Alle plaatsnamen en landen kunnen namelijk gelinkt worden, dit maakt de lijst mogelijk ook wel interessanter. Het lijkt mij ook beter om eventuele postadressen e.d. uit de lijst te verwijderen. De url's kunnen ook gelinkt worden: [http://nl.wikipedia.org nl.wikipedia.org] wordt dan nl.wikipedia.org. Mocht je vragen hebben die kan je uiteraard aan jouw coach stellen, maar je kan ook altijd bij mij terecht. Ik heb jouw OP in mijn volglijst staan. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 30 jul 2011 09:50 (CEST)

Hoi Dqfn13, dank voor je bijdrage en be welcome to go on. Ik zal mijn wikicoach informeren voor zover die niet al als volger mee kijkt. Maar het is nooit verkeerd meerdere mensen naar het artikel te laten kijken. Dat doet de kwaliteit van het artikel uiteindelijk zeer verhogen is mijn overtuiging. Postadressen etc. kunnen inderdaad beter weggelaten worden. In de lijst van 2012 zal ik daar rekening mee houden. Het zou leuk zijn als we dan in 2012 deze lijsten naast elkaar kunnen leggen en vergelijken om te zien of er regelmatigheden in zitten en waardoor een 'eeuwige' lijst kan worden samengesteld. Keep on picking a bluegrass musician would say. Guffens (overleg) 30 jul 2011 13:22 (CEST)

Hallo Guffens, ik heb je artikel Lijst van Europese bluegrassfestivals 2011 ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia!. Heeft meer weg van reclame en linkspam en twijfel aan de relevantie in deze vorm. mvg Agora (overleg) 31 jul 2011 14:31 (CEST)
Antwoord: De lijst maakt onderdeel uit van het stam-artikel European World of Bluegrass en biedt de functie om genoemde bluegrassbands te onderzoeken. De lijst is gen reclame en ook geen linksspam omdat ik geen betrokkenen ben wel be ik een derde partij. Ik heb bovendien de richtlijnen voor lijsten nagekeken. Ik dacht dat de lijst zo voldoet. Later wil ik de lijst in de zankbak overnemen om detailartikelen per Bluegrassband te kunnen ontwikkelen.Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 31 jul 2011 18:33 (CEST)

Beëindiging coaching?[bewerken]

Dag Rob,

Inmiddels heb ik je enkele maanden gecoacht. De afgelopen maand was ik absoluut niet actief (zomerperiode; komkommertijd voor mij!), en ik leid af uit jouw bijdragen dat voor jou hetzelfde geldt. Ik vind dat je met sprongen vooruit bent gegaan wat betreft de kennis over de Wikipediagemeenschap (hoe het allemaal werkt; hoe het in zijn werk gaat, een lemma schrijven, en de werking van de verwijderlijst, et cetera), en dat in principe verdere coaching niet meer nodig is. Ik heb gezien dat René V je ook goed heeft geholpen en dat je ook bij hem vragen hebt kunnen stellen (super!). Ik vraag je dus of je inderdaad vindt dat de coaching beëindigd zou kunnen worden. Oftewel: heb je geen hulp meer nodig om mee te kunnen stromen in het reilen en zeilen op Wikipedia? Is alles (alle basis, uiteraard) duidelijk geworden?

Als ik geen coach meer ben, kun je me uiteraard altijd nog om hulp vragen!

Vriendelijke groet,

JurriaanH overleg 15 sep 2011 19:31 (CEST)

Hallo JurriaanH,

Wat leuk dat ik je weet in 'leven' zie. Bedankt dat je me ingewijd hebt in de wereld van Wikipedia. Het dankwoord is mede aan overige wikipedianen gericht uiteraard.

Ik ben nu bezig met een akkoord te krijgen van de lokale gemeente en de Europeese Bluegrass beweging om ook andere zuster festivals te mogen gaan bezoeken en dus zuster-artikelen te gaan maken. Daar is het wachten op want dat gaat natuurlijk in de papieren lopen...! Ik vind het fijn te weten dat ik ook na het coaching op je kan terug vallen in de zin van raad en daad. In die zin zou ik het leuk vinden dat we t.z.t. nog wat verder kunnen uitwisselen. Maar als het strikt om de vraag gaat wel of niet coaching afsluiten zeg ik ja we kunnen dat afsluiten. Ik hoop dat ik binnen kort eens naar een bijeenkomst van wikipedianen kan komen. Misschien nog wel eens een keer naar het midden van het land of zo? Enfin, we spreken elkaar nog wel denk ik, toch? Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 15 sep 2011 20:13 (CEST)

Vanzelfsprekend spreken we elkaar nog! Leuk initiatief wat betreft die zusterartikelen - ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Ik heb de coaching nu beëindigd, zie de wijziging op de projectpagina hier. Ik wens je nog zeer veel succes in je wiki-carrière! Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 15 sep 2011 21:58 (CEST)
Fyi: ik heb het {{Wikipedia:Coachingsprogramma/Gecoacht/JurriaanH}} sjabloon verwijderd. JurriaanH overleg 15 sep 2011 21:59 (CEST)

Bluegrass Beeg[bewerken]

Hoi Guffens, ik heb even flink gesnoeid in het artikel Bluegrass Beeg vanwege een paar probleempjes: "Dit artikel is een concept artikel en gemaakt om het stam artikel European World of Bluegrass en daarmee de wereld van akoestische muziek te helpen bevorderen" - een artikel dient een encyclopedisch belang te hebben. Op WP beschrijven we wat reeds bekend is, niet wat bevordert zou kunnen worden. Waarschijnlijk is dit onderwerp wel relevant, vandaar dat ik het niet voor verwijdering nomineer, maar reclame kan nooit een argument voor een artikel zijn. "Niet toegestaan is om zonder argument tekst weg te nemen wat mij betreft. Ik nodig iedereen uit een constructief voorstel ter verbetering aan te leveren. Na bespreking voeren we die door als zijnde onze verbetering" - Ja dahaag, dat is al helemaal niet de manier waarop we hier werken. Een artikel is nooit iemands eigendom, dus mensen verbieden iets te verwijderen en de baas willen zijn over elke wijziging gaat niet gebeuren. "Bluegrass Beeg verzorgt en ondersteunt haar deelnemers en bezoekers met vrijwilligers, fulltime eerste hulp, beveiliging en een transport systeem voor mensen en middelen van en naar het festival." - Promo Kopje "Stichting AutiVriendelijk Limburg" - heeft niets te maken met het onderwerp, nl. een festival, maar met de stichting erachter en hoort hier dus niet thuis. Tevens promo. Kopje "Kenmerken van akoestische muziek" - En dit is relevant voor een artikel over een festival? Nee. Dit hoort in een artikel over akoestische muziek. Kopje "Muziekfestivals in het genre in Europa" - En dit is relevant voor een artikel over een festival? Nee. Dit hoort in een artikel over bluegrass. Facebook-link: hoort niet op WP thuis, we zijn geen startpagina voor sociale netwerken. Het kan zijn dat op andere artikelen wel facebook links voorkomen (als het goed is zelden), dat komt dan ws. omdat ze over het hoofd gezien zijn.

Hopelijk heb je begrip voor bovenstaande uitleg over mijn snoeiwerk en kan je er wat mee in toekomstige bewerkingen. Met vriendelijke groet, YoshiDaSilva (overleg) 5 nov 2013 13:55 (CET)

Hallo YoshiDaSilva dank voor het snoeiwerk. Ik wel begrip voor je uitleg maar ik ben het niet geheel eens met je. Als daarmee het artikel op de nominatie staat op te blijven bestaan vind ik het prima zo voor nu. Het festival draagt in beginsel autisme vriendelijke elementen in zich. Daarom is dit festival ook zo gekozen met deze samenstelling en deze muziek. Jouw snoeiwerk reduceert het artikel tot een gewoon festival en daarmee mis je of vermink je iets van de opzet. Het is mijn wens er iets aan toe te toevoegen dat we nog niet wisten en wat nieuw is. Maar dat komt dan later wel een keer. Ter vergelijking: het artikel EWOB is ook van mijn hand. Daarin staat ook e.e.a. beschreven dat je zou kunnen zien als promo maar dat is m.i. geen sprake van. Het is gewoon geschiedschrijving. Op die wijze wil ik ook dat Bluegrass Beeg een autisme vriendelijke geschiedenis kent. Later daarover meer. Voor nu rust lijkt me een mooi uitgangspunt voor vertrek en latere verbetering. Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 5 nov 2013 15:45 (CET)

Ik verlang gelukkig ook niet dat je het met me eens bent, verschil van mening is altijd welkom zolang er op een aangename manier over gepraat wordt. Wat mij betreft heeft, zodra je het wilt toevoegen, een stuk tekst over de unieke kenmerken van autisme-vriendelijkheid op dit festival zeker toegevoegde waarde (voor de goede orde: ik heb Asperger :D), maar dan dus wel in een beetje objectievere vorm. Daar wil ik tezijnertijd best samen met je naar kijken. Met vriendelijke groet, YoshiDaSilva (overleg) 5 nov 2013 18:06 (CET)
Hoi YoshiDaSilva, te gek dat we elkaar zo treffen. Bij mij heet het PDD Nos de/een reden voor deze stichting en ook het waarom van dit bluegrass festival. De eerste editie kreeg de steun van de overheid en mag een jaarlijks terugkerend event zijn. Een paragraaf over hoe dit festival autisme vriendelijk gemaakt werd misstaat dus niet. Wat ik nog wil toelichten: promotie op Wikipedia is alleen dubieus als er geldelijk gewin mee behaalt gaat worden. Deze stichting beoogt dat dat niet vanwege het non-profit karakter. Wel zou ik willen aantonen dat het mogelijk is een event uit te voeren met, door en voor mensen met een autistische beperking en in samenwerking/participatie in de maatschappij/sociale samenleving. Om die reden zouden we samen eens een regel of 4 per mail kunnen componeren waarin dat tot uitdrukking komt en die tekst toevoegen aan het artikel al is het alleen maar om een toelichting te willen zijn op het bijschrijft 'auti vriendelijk'. Wat vind jij van dat idee? groet Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 5 nov 2013 18:28 (CET)
Ik moet het helaas in 1 opzicht oneens met je zijn: promo is onder geen enkele omstandigheid toegestaan op wikipedia vanwege Neutraal standpunt en Wat WP niet is. Per mail tekst opstellen hoeft van mij niet zo nodig, de overlegpagina van het artikel of deze overlegpagina is daar prima geschikt voor. Mail lees ik veel minder structureel dan Wikipedia. Ik zal zowel het artikel als je overlegpagina iig. op mijn volglijst zetten en wil voorstellen: stel een stukje tekst op, dan kijk ik of er iets aan verbeterd zou kunnen worden voor je het toevoegd in het artikel. Akkoord? YoshiDaSilva (overleg) 5 nov 2013 18:43 (CET)
Op de overleg pagina werken lijkt me prima :-) groet Met vriendelijke groet, Guffens R (overleg) 5 nov 2013 18:53 (CET)