Overleg gebruiker:HC614

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door HC614 in het onderwerp Nasi

Deze gebruiker is voor onbepaalde tijd geblokkeerd en kan de encyclopedie niet meer bewerken.
HC614 (nl-talk | nl-contribs | nl-blocks | CA | cross-wiki)verwijderde bijdragen

Ongewenste gebruikersnaam

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen. Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.


Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

  1. 21 jun 2007 09:02 (CEST) weghalen nominatie op verwijderpagina

Verwijderingsnominatie Islamofascisme[brontekst bewerken]

Beste HC614, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Islamofascisme. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070620 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 21 jun 2007 02:22 (CEST)Reageren

Nasi[brontekst bewerken]

Beste HC614, waarom heb je het oorspronkelijke artikel Nasi overschreven met een tekst die over iets heel anders gaat? Je had beter een nieuw artikel (met passende titel) kunnen maken en/of de titel van het artikel over het gerecht eventueel in Nasi (gerecht) kunnen veranderen. Dan kunnen de titels van beide artikelen op een doorverwijspagina. Nu is het nasi-gerecht-artikel helemaal verdwenen... Dat lijkt me niet de bedoeling. Ik wil voornoemde acties vanavond (of zo) wel voor je doen, als je wilt (en de interwikis aanpassen, die verwijzen nu naar iets anders in vele talen). Heb je suggesties voor een titel voor jouw artikel? Groet, Martijn →!?← 29 jun 2007 16:46 (CEST)Reageren

Ik heb voorlopig even de oude tekst teruggezet en wacht op je reactie. Dan zal ik, als je wilt, helpen jouw tekst ook een eigen artikel te geven en de doorverwijspagina (dp) maken. Groet, Martijn →!?← 29 jun 2007 22:59 (CEST)Reageren


Beste Martin,

Het Nasi-gerecht is niet verdwenen alleen geplaatst op de juiste plaats. Nasi dat slaat op een rijst gerecht is incorrect en onvolledig. Zoals u kunt zien zijn er dus 2 webpaginas die spreken over hetzelfde onderwerp. "Nasi-goreng" is de juiste benaming voor Nasi- het rijst recept.

Het woord Nasi is een afzonderlijk begrip. De titel bestond al en heb dit juist aangevuld en de teksten in een betere order geschikt. De Linken dienen misschien wat beter aangepast te worden. U kunt wel bemerken dat aan de top van de pagina linken gemaakt zijn naar verschillende andere gebruiken van het woord. Hoop dit kan helpen om verwarring te voorkomen.

(Zeg maar je en jij, hoor...ik ben geen u ;-)
Sorry hoor maar dat is niet helemaal juist. Nasi is niet synoniem met nasi goreng, net zomin als gekookte aardappel synoniem is met patat met. Ook nu pas zie ik dat je de tekst van Nasi inderdaad geïntegreerd hebt in het artikel Nasi goreng. Ik stel nogmaals voor de twee artikelen te hernoemen (of tenminste één ervan) en een dp aan te maken (zoals hierboven al geopperd). Dat is een elegante oplossing waarbij beide artikelen tot hun recht komen en er geen verwarring kan ontstaan. Groet, Martijn →!?← 2 jul 2007 14:57 (CEST)Reageren


Check even de benaming van Nasi-goreng in de orginele taal en dan in een paar andere talen. U zult opmerken dat de benaming "nasi" voor gekookte rijst alleen in het nederlands voorkomt. Dus een streekgebonden benaming als algemeen gebruiken...? In het orginele land noemt het nasi-goreng voor de rijstbereiding en gekookte rijst heeft een benaming ook naargelang de streek. Doch zet aub niet gekookte rijst samen met een Joods begrip dat er niets mee te maken heeft. Daarom ook bovenaan de pagina van "Nasi" de verwijzing naar andere benamingen. Men kan toch moeilijk 2 webpaginas hebben aangaande nasi-goreng rijst. U schikt het maar zoals u het best vindt. Daarbij nog even de orginele herschikking bekijken. Dank.

Luister eens, ik spreek Indonesisch en jij duidelijk niet. Nasi is geen nasi goreng. In Nederland (en België?) noemt men het (abusievelijk) wel vaak zo. Daar komt denk jouw verwarring vandaan.
Even op een rijtje:
  • Indonesisch: nasi = "gekookte rijst" (vaak ook nasi putih: "witte rijst" genoemd).
  • Indonesisch: nasi goreng (letterlijk "gebakken rijst") is de naam van een gerecht van (vantevoren gekookte en afgekoelde) rijst die met de overige ingrediënten (kruiden, specerijen, vlees, e.d.) gebakken wordt. Er zijn vele gerechten met de naam nasi (gerechten met als basis gekookte, witte rijst): nasi goreng, nasi rames, nasi kuning enz.
  • De "benaming" nasi komt niet alleen in het Nederlands voor want:
  • In de "orginele taal" is het (zie de id:-wikipedia) "Nasi adalah beras (atau kadang-kadang serealia lain) yang telah direbus (dan ditanak)." - Letterlijke vertaling: "Nasi is [ongekookte] rijst (of soms een ander graanproduct) die gekookt is [Noot: beras is ongekookte rijst; direbus en ditanak betekent beiden +/- "gekookt"]".
Als je dit niet van mij wilt aannemen, vraag het dan eens aan één van de andere mensen op nl-wikipedia die indonesisch spreken... Zie hier. Verder maak ik er geen woorden aan vuil, hier. Als we het niet eens worden, vragen we wel wat anderen er van vinden... Groet, Martijn →!?← 3 jul 2007 09:25 (CEST)Reageren

Beste Martijn, Er is geen enkele reden waarom een encyclopedie 2 afzondelijke paginas moet wijden aan hetzelfde onderwerp, gewoon om het ego van de schrijver te bevredigen. Uw toon van schrijven is alles behalve redelijk. Uw totale onkunde om het probleem op een redelijke manier op te lossen zit er blijkbaar niet in. Wiki heeft geen nood aan 2 indonesische rijst paginas - dus is het normaal dat beide paginas in mekaar worden verwerkt wat dan ruimte geeft om aandacht te schenken aan andere onderwerpen met deze naam. Om bovenvermelde redenen wordt de vorige schikking terug ingebracht. Als u dat niet aanstaat gelieve de zaak hoger op te bespreken. --HC614 8 jul 2007 21:30 (CEST)Reageren