Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Josje Klein

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Hotze de Roos

Ik gebruik Wikipedia erg veel. Daarbij kom ik erg vaak fouten tegen i.v.m. juiste data. Heel vaak geboortedata/sterfdata maar ook wel van gebeurtenissen op de dagdatumpagina's. Als ik die zie verbeter ik die doorgaans, waarbij ik uitga van de data die op de pagina van de persoon/gebeurtenis staat, na extra gecheckt te hebben op, meestal, de Engelse wikipediasite. Het zou mogelijk kunnen voorkomen dat ik daarbij per ongeluk eens een fout maak. Dat is dan niet met opzet. Als ik niet zeker ben verander ik niets. Zo is Willem van Oranje op zijn eigen pagina op een andere datum met Anne van Egmond van Buuren getrouwd dan Anne van Egmond van Buuren op haar pagina met Willem van Oranje. Op de Engelse site staat bij Willem van Oranje nog weer een andere datum vermeld. In dergelijke gevallen verander ik dus niets.

Josje Klein zondag 15 mei 2005 1.47 uur

   Welkom op Wikipedia, Josje Klein!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Wikipedia:Zandbak.
  • Je kan naar wens Wikipedia:Wikipedianen naar expertise aanvullen met jezelf. Zie alle andere pagina's van die soort, die je rechtsboven in het sjabloontje vindt.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden geen overleg over is geweest. De overlegpagina kun je vinden bovenaan elk artikel als apart tabblad.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de beginnetjes. Wellicht kunt u een artikel daar met uw expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kan je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus 4x ~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

-x@ndr 29 mei 2005 22:01 (CEST)Reageren

wat er gebeurde op 6 juli 1989[brontekst bewerken]

Op 6 juli 1989 was het om 23 minuten en 45 seconden over 1 01:23:45 6/7/89. Jij vroeg je af:

Waar slaat dit op?
Een of andere lolbroek bezig geweest?

't Gebeurt niet zo vaak dat bij een tijd- en datumaanduiding zo'n prachtige reeks cijfers tevoorschijn komt! Vandaar dat ik me kan voorstellen dat dat feit opgenomen wordt. Paul-MD 6 jul 2005 11:03 (CEST)Reageren

Hotze de Roos[brontekst bewerken]

Hoi Josje, een anonieme gebruiker heeft de sterfdatum van Hotze de Roos weer veranderd, met een bronvermelding erbij: http://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=roos002 Ik denk dat het op grond daarvan toch de 23ste oktober moet zijn. Ik hoop dat je je hierin kunt vinden. Groetjes, Sietske Reageren? 22 okt 2005 09:05 (CEST)Reageren

Hoi Josje, je had helemaal gelijk! De DBNL zegt een foutje gemaakt te hebben, dus ik heb jouw wijziging weer in ere hersteld. Groetjes, Sietske Reageren? 27 okt 2005 19:42 (CEST)Reageren