Overleg gebruiker:Michelidds

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Fjvelsen
   Welkom op Wikipedia, Michelidds!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise aanvullen met je eigen gegevens.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus 4x ~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

-x@ndr 31 jul 2005 00:58 (CEST)Reageren

Hoi, weet jij wat berline nou precies wil zeggen, is dat hetzelfde als sedan (auto)? Groet Michiel1972 31 jul 2005 01:13 (CEST)Reageren

Beste SvdMolen, Ik ben zo vrij uw vraag te beantwoorden. Berline is Frans; Sedan is Amerikaans en saloon Brits voor een 4-deurs auto met 3 compartimenten: motor; passagiers; bagage. (is overigens heel gemakkelijk op Wikipedia te vinden, zie de Engelstalige onder Berline).

Groet Fjvelsen (overleg) 8 sep 2013 16:06 (CEST)Reageren

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

U heeft de afbeelding afbeelding:DS21 Cabriolet Usine 1966 reclamefoto.jpg geupload onder de licentie Niet-Commercieel of een vergelijkbare licentie.

De Wikimedia Foundation (de organisatie die ondermeer Wikipedia beheert) staat het gebruik van niet-commerciële afbeeldingen niet meer toe sinds 19 mei 2005 omdat deze afbeeldingen niet onder een vrije licentie zijn uitgegeven. Afbeeldingen die vóór 5 juni 2006 werden geupload zullen na 5 september 2006 worden verwijderd als de licentie niet is aangepast.

Wijzigingen ID/DS[brontekst bewerken]

Beste Michel, u hebt een aantal verbeteringen aangebracht in mijn aanvankelijke tekst onder het hoofdstuk 'nadelen van de buinenissigheid'. Kennelijk hebt u, net als ik, zelf ervaring met het rijden met een DS hydraulique en mogelijk vertekent dat iets. Wiki is een encyclopedichh werk en dat moet dus zo objectief mogelijk zijn, zeker niet opiniërend; daar heb ik ook wel last van want ik rijd al bijna 45 jaar DS. Een 'DS-leek' moet erg wennen aan rem en gangwissel (en veel hydraulique-rijders hebben een verkeerd afgestelde auto waarmee ze beroerd rijden, maar dit ter zijde). Bij het terugschakelen moet de voet niet zoals u schrijft kort, maar helemaal niet van het gas worden genomen(doe wat de autojournalisten nalieten en lees er het instructieboekje maar eens op na). Het is natuurlijk goed dat u in uw tekst wat 'tegengas' hebt gegeven; dat bracht me ertoe om niet alleen de stelling te poneren maar ook de technische reden (de automatische beperking van het toerental op 2000 rpm)erbij te vermelden. De toevoeging dat de journalisten streefden naar eenvormigheid is een waarde-oordeel en heb ik daarom eruit gelaten hoewel u gelijk hebt: ik herinner mij uit het clubblad van de DS club van jaren terug een overdruk van een rij-impressie door een idioot (een HTS-ingenieur nog wel) die kennelijk geheel onvoorbereid in een hydraulique ging rijden en er niet mee uit de voeten kon en dus een nogal vernietigend oordeel uitsprak. Het is vandaag de dag evenwel de norm dat iedereen met een rijbewijs zondermeer met iedere auto overweg moet kunnen en daarom is in de GS een nep-pedaaltje voor de rem gebruikt dat lager zat dan gebruikelijk. In die zin hadden de journalisten dus wel gelijk. Je kunt je als fabrikant niet permitteren om bedieningen totaal anders te doen dan alle anderen. Een van de eerste DS rijders ramde door onbekendheid met de systemen een terras waarbij doden en gewonden vielen. Kijkt u eens of de huidige tekst u beter bevalt en als u het niet met mij eens bent, overleg ik graag verder op uw of mijn overlegpagina(twee weten altijd meer dan een). Met vriendelijke groet Fjvelsen (overleg) 8 sep 2013 14:57 (CEST)Reageren