Overleg gebruiker:MoiraMoira/concept

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gebruik van "alwaar" en "aldaar" is niet van deze tijd, en komt wat gewichtigdoenerig over.

Ik zou zeggen "aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij op 30 augustus 1972 zijn doctoraalexamen sociale wetenschappen behaalde" en "De laatste zeven jaar tot zijn pensionering was hij daar bijzonder hoogleraar orthopedagogiek"

"Op 27 november hield hij zijn inaugurale lezing..." hier ontbreekt het jaar

"Zijn oratie handelde over hoe het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs essentieel is om schooluitval te voorkomen. Van der Wolf publiceerde vele artikelen en boeken. Hij stond bekend als expert op het gebied van opvoeding en onderwijs en gaf daarover vele lezingen." Die overgang is wat raar, vooral omdat zijn overlijden pas helemaal onder de Boeken en Publicaties staat. En toch denk je als je dit leest "Huh, hij houdt net nog een inaugurele rede en ineens stond hij bekend? Ik denk dat je dat oplost door er tussen te zetten: "Een dag later overleed hij plotseling." En dan begin je met "Van der Wolf publiceerde..." een nieuwe alinea.

"Van der Wolf was getrouwd met de orthopedagoog Tanja van Beukering met wie hij ook intensief samenwerkte op hun vakgebied en had met haar twee dochters. Hij overleed tijdens het duiken in de Piscaderabaai te Willemstad in Curaçao op 7 november 2014." Dat "met wie hij ook intensief samenwerkte op hun vakgebied" wringt. Misschien los je dat op door er meer dan één zin van te maken, bijvoorbeeld zo: "Van der Wolf was getrouwd met orthopedagoog Tanja Beukering, met wie hij ook op zijn vakgebied intensief samenwerkte. Hij had met haar twee dochters. Dat "hun" wringt is omdat de zin begint met "Van der Wolf", en dus in feite over hem gaat, en niet over het echtpaar.

Tot slot: duiken doe je met persluchtapparatuur. Ik denk dat het correcter is om te zeggen dat hij bij het snorkelen in die baai overleed.

Verder is dit een puik stukje, waarvoor mijn complimenten.