Overleg gebruiker:OraneBellemans

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, OraneBellemans! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.023 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Beste OraneBellemans,

Hierbij mijn feedback op je artikel over Peter Vermeersch:

  • Goede inhoud, goede opbouw
  • notatie geboorteplaats en -datum: (Waregem, 1959)
  • klarinet en saxofoon speler: klarinettist, saxofonist
  • het hoofdpersoon: is denk ik geen correct Nederlands. Bedoel je frontman?
  • formulering "hielp hij tot stand te komen" is niet correct denk ik. Suggestie: "Als producer werkte hij mee aan het eerste album van...".
  • Sommige zinnen zijn te letterlijk overgenomen uit je bron.
    • "Peter Vermeersch' loopbaan liep niet meteen over de paden van de klassieke muziek."
    • "Als componist voelt Vermeersch zich zowel op klassieke, avant-garde en jazz podia thuis."
  • Namen van groepen die geen blauwe of rode link zijn zou ik cursief zetten.
  • Binnen Wikipedia is er de afspraak om enkel de eerste maal dat een onderwerp in een artikel genoemd wordt een blauwe link te voorzien. In je artikel doe je dit meerdere keren (bv. dEUS, Anne Teresa De Keersmaeker, Flat Earth Society,...).
  • Soms leest het vlotter om bij het toevoegen van een interne link de tekst in je artikel te laten verschillen van het onderwerp zelf. Er staat bv. "Arno (zanger)", terwijl het volgens mij vlotter leest als er gewoon "Arno" staat. Hetzelfde geldt verderop voor "Minoes (film)". Kijk eventueel eens naar andere Wikipedia-artikels als voorbeeld.
  • Onder werken lijkt nog een volledige kopie van de Engelstalige pagina te staan. Hier moet ook alles wat geen titels zijn in het Nederlands staan.
  • "Muziek voor muziek" klinkt mij vreemd in de oren als titel, maar gezien het op de Engelstalige versie ook overleeft, zou je ervoor kunnen opteren om het te laten staan als je het zelf ok vindt. Maar kijk in het algemeen zeker voldoende kritisch naar wat er op de Engelstalige pagina staat en verbeter het waar dat kan.
  • Aangezien er al andere taalversies bestaan, kan je best op Wikidata de koppeling leggen. Zie onderaan deze pagina.

Succes met de afwerking! Beireke1 (overleg) 17 dec 2018 12:22 (CET)[reageer]

Peter Vermeersch[brontekst bewerken]

Beste OraneBellemans, ik zie al heel wat aanwijzingen hierboven, maar ik had ondanks dat nog een vraag. Bij discografie staat "Deze discografie omvat geen albums van de bands waarvoor Peter Vermeersch muziek heeft geschreven of in heeft gespeeld:" Is deze zin goed geformuleerd? Als dat zo is, dan staat er eigenlijk dat hij niets met die muziek te maken had :-). Misschien wil je daar even naar kijken? M.v.g. - Inertia6084 - Overleg 9 jan 2019 14:29 (CET)[reageer]

Nog een vraag, ik heb met een nieuwe tool de links doorzocht en twee referenties zijn al een tijdje niet online. Toch staat er "geraadpleegd op 1 december 2018". Klopt dit wel, of heb je dit van elders overgenomen? - Inertia6084 - Overleg 9 jan 2019 22:43 (CET) PS heb er nu dode link achtergezet.[reageer]

Beste Inertia6084 - Overleg, bedankt voor de vragen! Ik zal zeker eens naar de zin kijken. Ik bedoelde hiermee die discografie geen albums bevat van zijn bands, aangezien daar al wikipedia pagina's van bestaan. De discografie omvat enkel zijn werk dat losstaat van zijn bands. Wat betreft de referenties, ik heb wel degelijk die pagina's geraadpleegd dus ik heb geen idee waar het is misgelopen. Ik zal er ook meteen eens naar kijken. Met vriendelijke groeten, Orane Bellemans

Beste Inertia6084 - Overleg, ik zie nu dat de website vernieuwd is, waar ik mijn informatie van gehaald heb en bijgevolg de oude pagina verwijderd is. Ik zal er meteen de nieuwe link bijzetten! Met vriendelijke groeten, Orane Bellemans.

Vrouwen van de dans in 't rood[brontekst bewerken]

Beste,

Je krijgt dit berichtje omdat je in het verleden deelnam aan een schrijfsessie rond podiumkunsten op Wikipedia.

Belangrijke vrouwen zijn vandaag ondervertegenwoordigd op Wikipedia. Hun naam verschijnt als een rode link, omdat zij nog geen Wikipediapagina hebben.

Het Wiki-project Women in Red wil deze gendergap dichten door zoveel mogelijk biografieën van vrouwen toe te voegen. Deze maand staat in het teken van dans. April is bovendien de maand waarin Vlaanderen en Brussel de Dag van de Dans vieren. Reden te meer om deze maand zoveel mogelijk biografieën van vrouwelijke dansers en choreografen te schrijven!

CEMPER, meemoo en Wikimedia België organiseren daarom een trainingssessie via video conferencing en virtuele vragenuurtjes om zowel beginnende als meer gevorderde Wikipedia-schrijvers op weg te helpen bij het schrijven over vrouwen van de dans.

Zin om mee te doen? Op onze projectpagina vind je alle info.

Hopelijk tot binnenkort!

Beireke1 (overleg) 15 apr 2020 12:37 (CEST)[reageer]