Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Peter b/kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Toelichting[brontekst bewerken]

In juni 2006 is er een stemming georganiseerd over de vraag of het gedogen op dit project van de licentie niet-commercieel gebruik bij het uploaden van afbeeldingen op dit project moest worden beëindigd. Deze stemming, begonnen op 1 juni 2006, is op 4 juni 2006 afgebroken door gebruiker Effe iets anders. Zijn motivering daarbij was een citaat van Jimbo waaruit hij afleidde dat de Board op dit punt een beslissing zou hebben genomen. Die beslissing zou inhouden dat deze licentie op alle projecten, dus ook dit, niet was toegestaan.

Sinds het afbreken van de stemming worden afbeeldingen die met deze licentie zijn opgenomen voorzien van het sjabloon Niet Commercieel en masse verwijderd.

Tegen die verwijdering wordt regelmatig, en heftig, gereageerd. Daarbij verdient vermelding dat inmiddels een uitlating van de Board beschikbaar is waaruit blijkt dat de Board meent dat afbeeldingenbeleid op dit punt niet dwingend door de Board zal worden voorgeschreven. Projecten hebben hierin dus een eigen afweging te maken. Om niet verstrikt te raken in een formele discussie over het terecht of niet terecht afbreken van de eerdere stemming, en welke gevolgen dat dan zou moeten hebben, wordt een nieuwe stemming georganiseerd.

Uitgangspunt van de stemming is dat de gemeenschap op dit project, voor het afbreken van de eerdere stemming, de licentie Niet Commercieel gedoogde. Dat impliceert dat voor een wijziging van dat standpunt een meerderheid nodig is. Oftewel als die meerderheid niet wordt bereikt dan wordt de licentie Niet Commercieel nog steeds gedoogd.