Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Reitsmaj

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door De-wolff in het onderwerp Bewerkingen diverse pagina's
   Welkom op Wikipedia, Reitsmaj!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise e.a. aanvullen met je eigen gegevens en gebruik maken van taalsjabloontjes.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Welkom op wikipedia. Ik verw8 nuttige bijdragen van jou! Conget [Xcivare] 3 okt 2005 14:48 (CEST)Reageren

Interessant, die toevoeging aan NGK. Ik hou die pagina al een tijdje in de gaten en vind het iedere keer leuk als er wat kennis aan toegevoegd wordt. Groetjes, Sietske Reageren? 10 okt 2005 15:23 (CEST)Reageren

Bewerkingen diverse pagina's[brontekst bewerken]

Reitsmaj, je hebt binnen diverse artikelen in de ´gereformeerde hoek´ aanvullingen gemaakt. Over het algemeen zeer zinvol!! Maar... je hebt in diverse artikelen aangevuld dat in 2004 de PKN is ontstaan. Dit is in mijn ogen geen zinvolle opmerking, indien de kerk waarover dit artikel gaat in 2004 al was opgeheven. Zo ook niet bij doleantie. Verder heb je deze opmerking ook gemaakt bij een doorverwijspagina (nl Nederduits Gereformeerde Kerk). Op een doorverwijspagina moet uitsluitend informatie staan die iemand die op deze pagina komt, kan helpen met het kiezen naar welke pagina hij wel moet.jaap 10 okt 2005 17:26 (CEST)Reageren

Jaap, ik acht die info wel zinvol. De reden is dat die kerken niet opgehouden hebben te bestaan, maar dat dezelfde mensen (en ideeen) verder gaan in nieuwe verbanden. Wie wil weten waar je moet zoeken voor de nakomelingen van de doleantie, dient te weten dat deze groep tegenwoordig in de PKN zit. Dat is dus de achtergrond van mijn aanvullingen. Essentieel zijn ze inderdaad echter niet omdat je er ook achter kunt komen door verder te klikken. Groet, Jan.

Ik ben met je eens dat het goed is te weten dat een kerk niet heeft opgehouden met bestaan, en dat dezelfde mensen en ideëen verder gaan in nieuwe verbanden. Zelf zie ik ook best wel dat ideëen die vandaag de dag spelen vaak gebaseerd zijn op ideëen die honderd jaar geleden ook al speelden. Maar, om een toevoeging als de jouwe in de juiste context te plaatsen moet je een totaal beeld schetsen. Dus als je over de afscheiding schrijft dat de GKN in een 2004 weer opgaat in de PKN, dan moet je ook aangeven dat de CGK weer gefuseerd is, en dat van de GKN de GKV is afgesplitst, etc. En dat betekent weer dat iemand die aanvullingen heeft dit op al deze plaatsen neer zou moeten zetten. Daarom denk ik dat het geen kwaad kan erop te vertrouwen dat mensen links volgen. AL zou misschien een beknopt overzicht van alle splitsingen en fusies op bv Gereformeerd (waar al wel een plaatje staat) geen kwaad kunnen. jaap 11 okt 2005 19:29 (CEST)Reageren