Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Sadya

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Hardloper in het onderwerp Hope Diamant

Hope Diamant[brontekst bewerken]

Leuk dat je het artikel op de website van wikipedia plaatst, maar het is nu wel zo dat er auteursrechten op rusten! Wellicht van je eigen website, maar dan moet je het wel aangeven dat het op wikipedia gebruikt mag worden... Ik heb zelf aan de pagina wat informatie toegevoegd op basis van de Engelstalige wikipedia (kijk daar ook maar eens) en ik denk dat de structuur op die pagina ook goed bruikbaar is voor deze pagina.

Wellicht kan je (gezien je kennis over de diamant) ook nog helpen het artikel verder uit te breiden? Hardloper 14 mrt 2006 23:48 (CET)Reageren

Sorry, ik dacht er niet aan dat dat ook gold voor mijn eigen pagina. Waar moet ik aangeven dat het voor Wikipedia en eigenlijk voor iedereen mag worden gebruikt? Doe ik dat op mijn eigen webpagina of onderaan het artikel van de Hope Diamant?
Helaas is mijn kennis over de Hope Diamant niet verreikend. Ik kwam erop vanwege de legende van de vloek die erop zou rusten. Eigenlijk wilde ik graag een Nederlandstalige link op die op mijn eigen webpagina toe te voegen, maar helaas vond ik er geen. Toen er op Wikipedia ook niets in het Nederlands te vinden was, leek het me leuk om dan van mijn eigen webpagina een tekst toe te voegen.
Ik kan wel eventueel een en ander op andere websites zoeken, vertalen en aan het artikel toevoegen. Uiteraard vermeld ik er dan wel de links bij waar ik de informatie uit heb gehaald.
Bedankt trouwens voor het toevoegen en het verbeteren van informatie!
groetjes, sadya
Ik ben net gaan kijken bij het artikel, en het is nu geweldig! Helemaal compleet met een foto erbij. Ik heb die link van Wikipedia nu toegevoegd aan mijn eigen webpagina.
Ik heb nog niet alles gelezen, maar ik krijg de indruk dat er verder niet echt veel aan hoeft te worden toegevoegd. Ik denk dat de informatie nu wel compleet moet zijn.
Gezien jouw interesse die ik vervloekingen die er op gebeurtenissen en objecten kunnen rusten, dacht ik Ik laat je nog even weten wat er nog meer op wikipedia te vinden is. Er zijn nog een tweetal andere bekende vloeken, te weten:
  • Vloek van Ötzi - Een vloek die zou rusten op de mummie die gevonden was in de Italiaanse alpen
  • Vloek van de farao - Deze vloek heeft betrekking op een expeditie van Howard Carter en hoe diverse leden van zijn team op onverklaarbare reden om het leven kwamen.
Verder zou je ook nog even kunnen kijken op de Engelse wikipedia, die hebben namelijk een catorie vloek die diverse vloeken behandeld. Hardloper 16 mrt 2006 07:32 (CET)Reageren

sorry, laatste vraag[brontekst bewerken]

Ik heb net het artikel snel gelezen, en er wordt weinig vermeld over hetgeen veel eigenaars ovekwam. Mag dat soort informatie erbij? Of zou dat misschien niet goed zijn voor een encyclopedie? Volgens veel mensen is het immers bijgeloof dat die fatale gebeurtenissen door de Hope Diamant plaatsvonden. Is het dan wel of geen goed idee om dat soort informatie erbij te zetten?

Ik ben momenteel het één en ander uit het Engels aan het herschrijven en ben nog niet aan het stuk gekomen van de vloek van de diamant. Als ik daar ben komen ook de diverse personen die overleden zijn aan bod. Hardloper 15 mrt 2006 09:42 (CET)Reageren
PS: Je kan je berichten ondertekenen door vier maal een tilde, dus ~~~~ te plaatsen.
Update: Ik heb het stuk over de vloek nu ook vertaald uit het Engels en hoop dat je het wellicht zou kunnen controleren aangezien jij op jouw website ook een stuk over de vloek had geschreven. Hardloper 15 mrt 2006 13:44 (CET)Reageren


Hoi, ik heb het net gelezen en het is wel goed. Er zijn nog meer slachtoffers geweest, maar misschien zal die lijst wel nooit compleet worden.

Er doen verschillende versies van verschillende verhalen de ronde over de slachtoffers. Ik vond op vele (Engelstalige) websites namen van slachtoffers die weer niet op anderen stonden, en van de verhalen over slachtoffers die wel op alle websites voorkwamen, waren er weer verschillende versie's. Bijvoorbeeld, Tavernier, er wordt veelvuldig geschreven dat hij door wilde honden tijdens een reis in Rusland zou zijn verscheurd. Er staat alleen niet bij wanneer dat dan was. Misschien was dat ook wel toen hij oud was, misschien is het toch nog een verzinsel.

Iemand schreef dat misschien Cartier de verhalen over de legende had verzonnen toen hij de diamant weer meebracht naar Amerika en het verkocht, omdat voor die tijd nergens vermelding was gemaakt van de lotgevallen van de eigenaars.

Wat ook weer opvallend is, is het feit dat er ook veel eigenaars zijn geweest die niets overkwam!

Over de actrice Mei Yo had ik nog niet gelezen. Dat is een interessant stukje informatie.

Nogmaals bedankt en goed werk! :-D

Sadya 15 mrt 2006 21:31 (CET)Reageren

Geen dank. Ik heb niet teveel geruchten toegevoegd over de diamant aangezien ik het nog wel objectief wilde houden. Hardloper 15 mrt 2006 21:39 (CET)Reageren