Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ypan1944/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben al zeker 20 jaar gebruiker van wikipedia en af en toe lever ik een (kleine) bijdrage. Sinds ik met pensioen ben heb ik iets meer tijd (al hoewel???) om incidenteel wat bij te dragen. De laatste jaren heb ik mij geconcentreerd op het lemma Emergentie en aanverwante begrippen, zoals Determinisme en Reductionisme.

Als voormalig docent didactiek van het natuuronderwijs aan de lerarenopleiding heb ik een voorkeur een bondige, duidelijke uitleg, die voor een niet-deskundige begrijpelijk is, en niet bol staat van de wiskundige formules, die het zicht op de essentie ontneemt. Verder interesseer ik mij voor wetenschapsfilosofie in het algemeen en in het bijzonder het grondslagenonderzoek van bv. de quantummechanica.

Relationele kwantummechanica[brontekst bewerken]

Ik heb een nieuw artikel geplaatst over Relationele Kwantummechanica. Ik heb daarvoor uiteraard de Engelse en de Duitse versie geraadpleegd en daar genoemde bronnen. Mijn versie is aanzienlijk beknopter, juist met oog op de begrijpelijkheid voor niet-deskundigen.

Ik heb nog problemen met de bronverwijzing: vaak heb ik meerdere verwijzingen nodig naar dezelfde bron (eventueel met paginanummer), maar ik weet niet goed hoe ik dat handig kan oplossen.

Gaarne reakties!