Overleg portaal:Alpen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lijst van berghutten in de Alpen[bewerken]

Hallo allemaal! Ik merkte op dat de lijst met berghutten hier achteloos wordt gehandhaafd: Het is de afgelopen jaren nauwelijks verbeterd. Wat vindt u van het vervangen van deze lijst door een nieuwe? Hier heb ik een concept gemaakt: Gebruiker:Tkarcher/Wikidata Lijst van berghutten in de Alpen

De nieuwe lijst die ik heb gemaakt met behulp van Wikidata. Het bevat links naar alle bestaande artikelen en kan worden gesorteerd op eigenaar en berg. Gelijkaardige lijsten bestaan al in de Duitse, Engelse en Italiaanse Wikipedia.

Voor de release verwijderde ik het botgedeelte en voegde ik een introductie toe. Helaas, ik spreek geen Nederlands. Kan iemand deze automatische vertaling controleren en corrigeren?

De lijst van berghutten in de Alpen bevat onderkomens en vergelijkbare basisaccommodaties. Naast een groot aantal alpine clubhutten van alpine clubs is er ook een hele reeks, die particulier eigendom zijn. De lijst bevat enkele, maar lang niet alle hutten in de zeven Alpenstaten Duitsland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. In Italië worden dergelijke accommodaties ook Rifugio en in Frankrijk Refuge genoemd. Ook gedeeltelijk in Zwitserland, afhankelijk van het taalgebied. In Slovenië heten ze Dom of Koča.

Bedankt en vriendelijke groeten, Tkarcher (overleg) 27 feb 2018 17:36 (CET)

Opmerking Opmerking Bovenstaande gebruiker is een Duitse collega. De gebruiker spreekt Duits, Engels en Zweeds.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 12 mrt 2019 08:04 (CET)