Overleg portaal:Seksualiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Todo[bewerken]

 • 'Iets' bedenken voor Portaal:Seksualiteit/Overzicht - kan ook een andere titel krijgen desgewenst
 • Afbeeldingen vinden en toevoegen. Zie Portaal:Seksualiteit/Afbeelding/1 voor een voorbeeld (wijdte max 250px). Nieuwe moeten toegevoegd op /2 /3 etc. Als er een nieuwe afbeelding bij is moet het getal verhoogd op het portaal bij '/blokje|Afbeelding|4=1' dus 4=2, 4=3 etc. Dan pas rouleert de nieuwe afbeelding mee.
 • Nieuwe uitgelichtjes maken. Zie Portaal:Seksualiteit/Uitgelicht voor het overzicht en de link naar een nieuwe pagina. Roulatie op het portaal gaat automatisch, na purgen.
 • Nieuwe artikelen toevoegen
 • Wistjedatjes
 • Sjablonen verplaatsen vanaf naamruimte Gebruiker:Emil76 naar naamruimte vh portaal, en vervolgens ook vervangen in de bronteksten.
 • Afbeeldingen die inmiddels zijn verwijderd, zoals Bestand:Masturbating_Amy.jpg vervangen door een andere.
 • Updaten van oude uitgelichtjes, zodat ze beter overeenkomen met de daadwerkelijke inhoud van de bijbehorende lemma's.
 • Ook homoseksualiteit zoekbaar maken. Bij categorie 'seksuele geaardheid' misschien?
  • Re: Homoseksualiteit zoekbaar, of vindbaar maken valt buiten de todo-lijst voor dit portaal. Het is wel een goed idee om over het onderwerp een uitgelicht-je te maken, dus alsnog w.d.b. een goede 'todo'. Msj 13 aug 2009 19:03 (CEST)
   • Mij valt in elk geval op dat homoseksualiteit geen deel uitmaakt van de verschillende deurtjes van het portaal, hoewel seksuele geaardheid en daarmee de categorie 'heteroseksualiteit' er wel in voorkomt. Hoe dat moet worden opgelost weet ik niet, ik zit niet zo in de categorieënbusiness. Glatisant 13 aug 2009 19:23 (CEST)
    • Dat is inderdaad erg vreemd. Ik heb de categorie toegevoegd. Maar alsnog een goed idee om ook nog een of meerdere uitgelichtjes te maken over dit onderwerp, lijkt me. Msj 13 aug 2009 21:08 (CEST)


Portaal:Seksualiteit[bewerken]

Dit overleg is verplaatst vanaf de o.p. van Msj op 16 aug 2009 13:33 (CEST)

Hallo Msj,

Dank voor je mail. Het portaal in aanleg wekt de indruk van een zeer goed begin. Ik stel voor dat we elkaar ondersteunen. Het initiatief is erg goed.

Er schoot me trouwens een gezegde te binnen van twee invaliden: ik heb een functiebeperking aan de ledematen. De blinde helpe de lamme :-)

Mark Coenraats 12 aug 2009 23:09 (CEST)

Lol Lach. Ik heb het portaal weer teruggezet op zijn oude plek om daar weer verder aan te kunnen werken. Ik kan er pas vanavond weer mee verder. Als je al wat wilt doen, kun je bijvoorbeeld nog wat nieuwe uitgelichtjes toevoegen via Portaal:Seksualiteit/Uitgelicht. Daar staat 'Klik hier om een nieuwe toe te voegen.' als je op die link klikt opent 'ie automatisch de eerstvolgende vrije pagina voor een uitgelichtje. Het script zorgt dat een nieuwe pagina onder uitgelicht automatisch meerouleert op het portaal. (eventueel moet je eerst purgen zodat het script ze opnieuw telt). Groetjes, Msj 13 aug 2009 09:36 (CEST)
Komen bij jou de wijzigingen ook niet door? Ik heb het stukje SM gedaan, maar de link die ik van het eerste woord van het stukje heb gemaakt e.d. komen niet op mijn beeldscherm in het overzicht van de 12 stukjes, daarentegen wel in het wijzigingsscherm van stukje 12. De afbeelding idem dito. Vreemd... Mark Coenraats 13 aug 2009 18:47 (CEST)
Nu wel. Soms druk ik tevergeefs of Ctrl-F5, en dan ineens lukt het. Serverprobleem? Mark Coenraats 13 aug 2009 18:53 (CEST)
Dat zal te maken hebben met 'purgen' (CTRL-F5 is niet altijd genoeg). Dat is altijd nodig wanneer een pagina wordt opgebouwd uit allerlei andere sjablonen, zoals in dit geval. Ik heb een purge-link toegevoegd bovenaan de uitgelicht-pagina. Het is volgens mij een 'feature' van de wiki software om servercapaciteit te sparen, maar ik vind het altijd erg onhendig... Zou er niet een soort magic word bestaan waarmee je purgen altijd afdwingt? __Alwayspurge___ ofzo... Leuk stukje trouwens! Msj 13 aug 2009 18:57 (CEST)

Is het niet ook een idee om onder het kopje Afbeelding net als bij Uitgelicht te zorgen voor roulatie? Ik vind de afbeelding origineel, maar er zijn vast meer originele afbeeldingen te vinden. Ik kan die afbeeldingen opzoeken en plaatsen, maar het coderen (zorgen voor een roulerend onderdeel) kan ik niet. Groet, en bedankt voor het compliment hierboven, Mark Coenraats 13 aug 2009 19:11 (CEST)

Bij de afbeeldingen zit al een script voor roulatie. Als je een nieuwe sub-pagina maakt met een afbeelding bijv. Portaal:Seksualiteit/Afbeelding/2 en /3 /4 etc... dan kan die mee gaan draaien. Als er een nieuwe afbeelding bij is moet het getal verhoogd in de portaalbrontekst bij '/blokje|Afbeelding|4=1' dus 4=2, 4=3 etc. , afhankelijk van hoeveel afbeelding-sub-pagina's er al zijn. Het werkt helaas niet als bij de uitgelichtjes dat het script zelf 'kijkt' hoeveel subpagina's er zijn. Dat is een vrij ingewikkeld script, maar misschien kom ik er nog toe om zoiets ook voor de afbeeldingen toe te voegen. Maar tot die tijd dus gewoon de eerstvolgende vrije subpagina kiezen en zelf het getalletje verhogen. Heb je trouwens de todo-lijst op de o.p. van het portaal ook al gezien? Daar staat namelijk ook uitleg hierover. Msj 13 aug 2009 20:12 (CEST)
De afbeelding bij "uitgelicht/13" (parafilie) komt i.d.d. niet op beeld, althans niet in FireFox. Zou jij de codes om willen zetten naar de voor mij minder bekende <div>-constructie. Ik heb meerdere kopjes voorzien van een foute code, vanaf "uitgelicht/12". Ik heb trouwens wat afbeeldingen toegevoegd. Kijk maar of je het wat vindt. Groeten, Mark Coenraats 14 aug 2009 00:01 (CEST)

Hoi Msj,

 • Alle plaatjes heb ik in <div>-code gezet.
 • Alle plaatjes heb ik qua formaat aangepast op het kader in het (hoofd)portaal. Dus dat ze er niet (net) buiten vallen, (iets) over het randje.
 • Vrouw (als onderdeel van Uitgelicht) heb ik uitgebreid, omdat het plaatje echt veel te groot was in verhouding met de weinige tekst, waardoor de afbeelding ruimschoots over de rand heen stak.
 • Er zijn weer wat afbeeldingen bij. E.e.a. is volledig bijgewerkt.

Vriendelijke groet, Mark Coenraats 14 aug 2009 12:51 (CEST)

 • Ik merk trouwens dat het ene Uitgelichtje vaker in beeld komt dan het andere. Hoort dat? Is het mogelijk om niet random maar in volgorde van nummer uit te lichten?
 • En misschien kunnen we dit hele overleg beter verplaatsen naar het overleg van het portaal.

Mark Coenraats 14 aug 2009 13:03 (CEST

Ik heb Gewenste artikelen in orde gemaakt, maar hij laadt deze niet, noch na Purge, noch na Ctrl-F5. Ook in de gewenste artikelen-lijst is alles opgenomen. Kun je hier naar kijken, ik heb alles wat ik weet toegepast. Mark Coenraats 14 aug 2009 18:41 (CEST)

Hoi Mark. Ten eerste: Fantastisch werk! Erg fijn dat je al die dingen hebt geregeld. Ik kan helaas pas uitgebreider naar alles kijken (en antwoorden) vanaf morgen omdat ik een erg drukke dag had en nu alweer ga slapen. Ik heb alleen even de compu aangezet voor een shotje Wikipedia :-) Maar ben wel erg blij te zien dat je zo hard bent bezig geweeest, dat wilde ik i.i.g. even zeggen. Maar goed, morgen kan ik er uitgebreider op in gaan (tussen de luiers en melkjes voor mijn pasgeboren baby door, maar dat komt wel goed - tja van seksualiteit komen voor je het weet babies Gezicht met tong uit de mond. Misschien wat voor een volgend portaal, haha. Okay, groetjes voor nu. Msj 14 aug 2009 22:40 (CEST)

Kunnen we van het blokje Overzicht niet beter een Etalage maken. Ik denk dat een overzicht te veel wordt of incompleet blijft. Een etalage toont m.i. een aantal lemmata dat er uitmuntend uitziet qua inhoud en verzorging. Het inspireert anderen wellicht tot noeste arbeid.

Bedankt trouwens voor je feedback hierboven! Ik ben blij dat we elkaar kunnen waarderen. Groeten, Mark Coenraats 15 aug 2009 20:05 (CEST)

Etalage lijkt me een prima plan. Ik zal de titel ook veranderen , daarmee veranderd dan ook automatisch de naam van de subpagina (die er toch nog niet was). Het lijkt natuurlijk wel een beetje op uitgelicht, maar hier gaat het natuurlijk vooral om de kwaliteit van het artikel. We kunnen trouwens twee dingen doen: ofwel de 'lees meer...' constructie waar mensen kunnen verderklikken of misschien gewoon het hele artikel er in verwerken met een scrollbar links om te voorkomen dat het te lang wordt. Msj 16 aug 2009 13:33 (CEST)
Ik ben voor de Lees meer-constructie. Kun jij de Gewenste artikelen inladen? Dan is de pagina (bijna) af. We mogen trots zijn! Mark Coenraats 16 aug 2009 13:44 (CEST)
Onder Gewenste artikelen kan ook nog een blokje Dit kan beter door het bestand Wikipedia:Dit kan beter/Seksualiteit aan te maken en onder Wikipedia:Dit kan beter te verwerken in het bestand plus ABC-index. Heb ik bij Gewenste artikelen ook gedaan, zodat lieden op meerdere pagina's uitgenodigd worden bij te dragen. Groet, Mark Coenraats 16 aug 2009 13:53 (CEST)
En dan als laatste: is Mens en Maatschappij niet ook een heel goed hoofdportaal hiervoor? Het gaat ook om gedrag, maatschappelijk normen en waarden, culturele normen en waarden, etc. Ik zie uit naar je antwoord. Dat sjabloon boven aan de OP is prima, een verbetering. Mark Coenraats 16 aug 2009 13:56 (CEST)
Om met je laatste vraag en opm. te beginnen: Ja lijkt me idd een betere hiervoor. Het lijkt me goed als we het veranderen naar mens & maatschappij. Dat intro hierboven heb ik gejat van Portaal:Vrije Software, maar dus eigenlijk van mezelf :-) Portaal vrije software lijkt best wel op dit portaal qua opbouw en lay-out.
Gewenste artikelen en dit kan beter kunnen inderdaad erg goed als sjabloon op verschillende plekken worden toegevoegd, dat scheelt weer. Nieuwe artikelen moeten we nog even zien op te sporen, maar dat is niet altijd makkelijk. Die categorie hoeft in het begin ook niet zo vol te zijn. W.b. roulatie, die is nu random, dus het kan zeker gebeuren dat sommige vaker komen. Ook omdat random volgens mij ook niet echt random is hier. Ik weet niet precies hoe het werkt hoor. Je kunt ook rouleren per week met het weeknummer als uitgangspunt, of per maand, etc. Dan moeten we gewoon week 1 t/m 52 zodanig delen dat het overeenkomt met het aantal pagina's dat we hier hebben. Voor etalage zou je ook een roulatiesysteem per week kunnen doen, of het elke week handmatig kiezen, maar daar komt gauw de klad in. Msj 16 aug 2009 14:18 (CEST)
Bedankt! Gewenste artikelen: er zijn er al negen. Het lukt me alleen niet dat @!@ bestand zichtbaar te maken. Ze staan in Wikipedia:Gewenste artikelen/Seksualiteit. Ik krijg al rillingen als ik denk aan dezelfde constructie bij Dit kan beter, maar het werkt wel het beste. Zou jij dit in orde kunnen maken? En dan roulatie bij de Etalage: het moet natuurlijk een roulatie worden van uitmuntende lemmata (masturbatie is even een tijdelijke vulling). De Dit kan beter-lemmata moeten niet mee rouleren in de Etalage. Hoe pak je dat aan? Mark Coenraats 16 aug 2009 14:31 (CEST)

Categorie:Beginnetje seksualiteit[bewerken]

Als we de Categorie:Beginnetje seksualiteit maken en die toevoegen aan beginnetjes, dan kunnen we misschien ook deze categorie linken bij 'dit kan beter' of... via de toolserver zag ik dit van Erwin85. Ik zag dat dit bijvoorbeeld in gebruik voor beginnetjes uit de categorie middeleuwern, maar dat kan waarschijnlijk ook voor beginnetjes seksualiteit. Je kunt dan een link maken bij 'dit kan beter' die je naar een willekeurig artikel stuurt binnen een categorie, zoals bovenstaande categorie voor beginnetjes (en die kunnen immers altijd beter). Msj 16 aug 2009 17:06 (CEST)

Let op:
Dat moet dan worden: Categorie:Wikipedia:Beginnetje seksualiteit

Groet, Mark Coenraats 16 aug 2009 18:32 (CEST)

Dit kan beter[bewerken]

Het blokje Dit kan beter laadt niet goed. Bij het inladen, tonen van de pagina verdwijnt het soms achter Etalage. Ctrl-F5 kan helpen, maar soms moet je dat wel drie keer of vaker doen. Purgen is ook geen alternatief. Soms is het helemaal wel in orde. Hoe verhelp je dit? Mark Coenraats 17 aug 2009 17:06 (CEST)

Welke browser gebruik je en welke versie daarvan? En ook als je die weet de resolutie van je scherm? Bij mij speelt het niet dus ik kan het niet beoordelen, maar als ik die gegevens heb kan ik het wel bekijken denk ik. Het komt i.i.g. denk ik doordat de rechter kolom langer dan de linker wordt waardoor sommige delen blijkbaar overlappen. De oplossing kan simpelweg zijn om de rechterkolom wat meer in te korten, door bijv. gewenst en dit kan beter in een blokje samen te zetten, of misschien een div met 'clear:all' vlak voor de etalage. Maar of dat de oplossing kan zijn weet ik niet zeker. Dat het met purgen soms er wel goed uitziet komt dan denk ik omdat de lengte van de inhoud, omdat die random is, varieert. Msj 18 aug 2009 14:58 (CEST)
Ik gebruik Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; nl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2 en na jouw wijziging doet alles het uitstekend. Bedank. Zijn er nog dingen die moeten gebeuren/worden uitgebreid, iets waarbij ik kan ondersteunen? Er staat trouwens bij Dit kan beter twee keer bewerk. Misschien kan de bovenste, de lelijkste m.i., verwijderd worden. Mark Coenraats 20 aug 2009 13:46 (CEST)