Overleg sjabloon:Navigatie omroepvoorzitters NOS/NPO

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mogelijk misleidende sjabloon[brontekst bewerken]

De NOS van voor 1998 is niet te vergelijken met de huidige Stichting NPO, maar deze sjabloon veegt ze wel op één hoop. In 1998 kreeg de raad van bestuur van de NOS verregaande coördinatiebevoegdheden binnen het publieke bestel, die ze daarvoor niet had, en die een voorloper zijn van die van de huidige NPO. In 2008 werd de Stichting NPO formeel opgericht en kwam de 'macht' bij de voorzitter van de NPO te liggen en niet meer bij de NOS.

Mijn voorstel: ofwel we leggen een scheiding in 1998 ofwel in 2008.

In het eerste geval zal de sjabloon zeker moeten worden hernoemd: er is dan nog helemaal geen organisatie of 'merk' NPO. Er kan dan een tweede sjabloon komen met voorzitters NOS/NPO na 1998 - eventueel kunnen we nog wel spreken van 'voorzitters van de Nederlandse Publieke Omroep, omdat dat deel van de NOS zich als 'Publieke Omroep' afficheerde.

In het tweede geval zal mogelijk ook hernoemd moeten worden: als we dan al NPO gebruiken, moeten we eigenlijk ook "PO" gebruiken voor de tijd dat dit onder de naam "Publieke Omroep" (zonder 'Nederlandse') gebeurde en 'NPO' geen gangbare afkorting was. Een tweede sjabloon zou dan op dit moment alleen voor Hagoort zijn, en dat lijkt me niet nodig.

Paul B (overleg) 17 apr 2014 18:22 (CEST)[reageer]