Overleg sjabloon:Reglement

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Blueknight in het onderwerp Wijzigingen

Wijzigingen[brontekst bewerken]

Deze pagina beschrijft een officiële regel op de Nederlandstalige Wikipedia. De inhoud geniet een grote consensus van vele gebruikers, dus inhoudelijke wijzigingen moeten eerst op de overlegpagina bediscussieerd worden.

Zou ik graag wijzigen in:

Deze pagina beschrijft een officiële regel op de Nederlandstalige Wikipedia waarover er consensus is bereikt door de gemeenschap, leg gewenste inhoudelijke wijzigingen daarom eerst voor op de overlegpagina.

  1. "Gebruikers" is een wiki-jargon, dat op buitenstaanders/nieuwkomers wat vreemd kan overkomen.
  2. "Grote consensus" - grote overeenstemming is niet hetzelfde als consensus (in de zin van "volledige overeenstemming tussen alle betrokkenen"). Of er is consensus bereikt, of er is een brede overeenstemming bereikt.
  3. "wijzigingen moeten eerst .. bediscussieerd worden" - kan als een bevel overkomen, sommige inhoudelijke wijzigingen kunnen een verbetering zijn waarover iedereen het wel direct eens is, verder kan een reactie op overlegpagina uitblijven waardoor er geen discussie is. In dat geval zou de voorgestelde wijziging na een tijdje alsnog doorgevoerd kunnen worden.

Mvg, BlueKnight 11 aug 2011 22:48 (CEST)Reageren