Overleg sjabloon:Viu2/peiling Mion

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • De peiling is geopend.

Met een beroep op het Voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel - en onder het motto: Wikipedia:Wikiproject/Gebruiksvriendelijkheid zijn er werkzaamheden aan de pagina's voor de groep mensen die graag artikelen vertalen.

Een van deze veranderingen is het sjabloon Viu2

Door gebruik van het sjabloon worden er een aantal vragen beantwoord.

  • 1. Is er de wens van lezers, die zelf niet kunnen vertalen, dat artikelen door vertaling uitgebreid worden ?
  • 2. Zijn er genoeg vertalers die het leuk vinden om dat te doen.
  • 3. Hoeveel artikelen zijn er die maar 1/4 zijn ten opzichte van een ander Wikipedia artikel ?

Als we een groep mensen bij elkaar kunnen krijgen om deelvertalingen te doen, neemt daarmee de kwaliteit in de NL Wikipedia toe.

Als het sjabloon niet werkt kan de categorie leeggemaakt worden en het sjabloon alsnog verwijderd worden na enkele maanden. mion 3 apr 2006 19:58 (CEST)[reageer]

Deze peiling hoort hier niet, aangezien er in de verwijderlijst al wordt gedicusieerd. daarom de stemmen verplaatst door Quichot naar: Wikipedia:Te_verwijderen_sjablonen#Toegevoegd_31.2F03.2C_verwijderbaar_vanaf_14.2F04.

Voor het testen van het Viu2 sjabloon gedurende 6 maanden[brontekst bewerken]

Zie hier boven

Tegen het testen van het Viu2 sjabloon gedurende 6 maanden[brontekst bewerken]

Zie hierboven

Een uitleg[brontekst bewerken]

De vertalers zijn onder te verdelen in 2 groepen:

De 1e Groep[brontekst bewerken]

De doorgewinterde Wikipedianen die al langer op de wikipedia vertalen.

De 2e Groep waarvoor het Viu2 sjabloon bedoeld is[brontekst bewerken]

Het uitnodigen van de groep lezers , die native speaker zijn, om te helpen met vertalingen die geen doorgewinterde Wikipedianen zijn:

Toepassing[brontekst bewerken]

  • Een deel van lezers vind het NL artikel te kort, is niet in staat om het correct te vertalen, en zal het sjabloon plaatsen.
  • Er is een groep die wel bereid is om die vertaling wel te doen, die nu niet bijdraagd aan de Wikipedia omdat ze niet uitgenodigd worden.
  • Uitnodiging om bij te dragen vind dan plaats via het Viu2 sjabloon.

Controle[brontekst bewerken]

  • Op het artikel verschil, dat alleen artikelen die maar 1/4 van het andere artikel zijn het sjabloon mogen hebben.
  • Via de Categorie:Wikipedia:Vertalingen Uitbreidingen is het aantal artikelen met het sjabloon eenvoudig te controleren.
Hmm, zodra Mion de tekst heeft verplaatst lijkt me dit gewoon een nuweg, aangezien zijn overlegpagina op Overleg gebruiker:Mion staat en niet op Overleg:Mion. FvS | Overleg 3 apr 2006 20:14 (CEST)[reageer]

Op de 2 artikelen Dacia Logan en Air Asia staat het sjabloon als voorbeeld.

Lijst/Pagina Versus Categorie[brontekst bewerken]

  • Door gebruik van het sjabloon wordt het artikel automatisch in Categorie:Wikipedia:Vertalingen Uitbreidingen geplaatst.
  • (Zie categorie onderin deze pagina)

Als we kijken naar es:Categoría:Wikipedia:Artículos destacados en otras ediciones de Wikipedia en fr:Catégorie:Page en cours de traduction zien we de aantallen voor beheer en controle van de vertalingen.

  • Hoe groot de aantallen voor de NL Wikipedia zijn is te bezien, dat weten we pas als het sjabloon een aantal maanden getest is.


Kan dit anders?[brontekst bewerken]

Je bent op deze pagina een peiling aan het vorbereiden (en doet dat grondig, waarvoor comlimenten) maar deze pagina heet niet voor niets: Overleg:Mion. Dat betekent dat dit de pagina is waar anderen (zoals ik) vragen kunnen stellen en discussies aangaan (of comlimenten geven of kritiek hebben). Als je dit als een soort zandbak gebrukt is die functie weg!

Misschien kan je beter in je eigen naamruimte een pagina aanmaken (bijvoorbeeld gebruiker:Mion/VIU-voorstel, waar je aan deze tekst kan sleutelen. Of nog handiger: gebruiker:Mion/Zandbak. Dan kan je die pagina nadat de discussie over VIU is afgelopen gebruiken voor ander sleutelwerk. Groet Quichot 3 apr 2006 20:01 (CEST)[reageer]

ps. Als je dat idee volgt, wil je deze tekst van mij op je overlegpagina laten staan, aangezien overlegteksten niet verwijderd horen te worden?

Ik laat alles staan, de peiling is geopend. Gr. mion 3 apr 2006 20:10 (CEST)[reageer]

Zo werkt dat niet Mion, zodra je de tekst heeft verplaatst lijkt me dit gewoon een nuweg, aangezien zijn overlegpagina op Overleg gebruiker:Mion staat en niet op Overleg:Mion. FvS | Overleg 3 apr 2006 20:15 (CEST)[reageer]
Hmm Overleg:Mion. Tja dan heb je dus een niet bestaand artikel in de encyclopedieruimte die wel een overlegpagina heeft. Nog onwenselijker dan op je eigen overleg! De encyclopediereuimte is niet voor peilingen, tenzij het op de overlegpagina van betreffendeartikel gaat. Nu is er een niet bestaant artikel Mion met overleg. Heel slecht - Quichot 3 apr 2006 20:19 (CEST)[reageer]

Ik snapte het al niet, ik maak een link aan in de peilingen pagina, en zodoende, hoe los ik het op ? Gr. mion 3 apr 2006 20:21 (CEST)[reageer]

Overleg:Mion kan nu gewoon nuweg toch ipv een redirect? FvS | Overleg 3 apr 2006 20:28 (CEST)[reageer]