PLAYXPERT

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
PLAYXPERT
"Music", "Diagnostics" en "Friends" widgets van PLAYXPERT
"Music", "Diagnostics" en "Friends" widgets van PLAYXPERT
Ontwikkelaar PLAYXPERT, Inc.
Recentste versie 2834 
(14 oktober 2011)
Status Actief
Besturingssysteem Windows
Categorie Games
Licentie Freeware
Website (en) Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

PLAYXPERT is software waarmee in een game verschillende gereedschappen kunnen worden geopend, bedoeld bedoeld voor gamers. Het werd gemaakt door voormalige Xfire-gebruikers die vonden dat het verbeterd kon worden.[1] PLAYXPERT ondersteunt Windows XP en hoger. Een 64 bitversie zit momenteel in bètafase.

Functies[bewerken]

PLAYXPERT bestaat uit verschillende widgets, die gecontroleerd worden door de dockfunctie. De dockfunctie is een interface met alle widgetknoppen, die overal op het scherm geplaatst kunnen worden. Het dock heeft een aanpasbare doorzichtigheid. Alle widgets kunnen in-game geopend worden zonder dat een game gesloten moet worden. Hieronder een aantal widgets:

  • De webbrowserwidget ondersteunt getabd webbrowsen, bladwijzers en beschikt over een downloadbeheerder.
  • De chatwidget voorziet in een chatfunctie via OSCAR, XMPP, TOC, Sony Station Friends, MSNP, YMSG, een eigen protocol of Xfire.
  • De diagnosticswidget is een in-game taakbeheerder die toestaat om het CPU-gebruik, RAM-gebruik en het netwerkgebruik te monitoren en processen af te sluiten.
  • De arcadewidget is een essentiële gamemanager. Het stelt de gebruiker in staat om alle spellen van te starten en te zien welke spellen vrienden hebben. Het heeft ook een serverbrowser. De arcade-widget is de standaard widget sinds 27 februari 2009.
  • De mediawidget zorgt ervoor dat mediabestanden georganiseerd kunnen worden.
  • PLAYXPERT ondersteunt zelfgemaakte widgets, en biedt ze voor download aan op de Widget Gallery.

Prestaties[bewerken]

De overlapping van widgets en game door PLAYXPERT werkt op een eigen engine, genaamd PLAYXPERT True Overlay. Er is een kleine prestatie impact, omdat de overlap werkt op kernelniveau. Dit wil ook zeggen dat het elke game ondersteunt en niet afhangt van de expliciete ondersteuning van de gameontwikkelaar.[2]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]