Pablo Torres

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Pablo Torres
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Pablo Torres Muiño
Geboortedatum 27 november 1987
Geboorteplaats Cambre, Spanje
Lengte 174 cm
Sportieve informatie
Huidige ploeg Interpro Cycling Academy
Discipline(s) Weg
Ploegen
2010
2012–2018
2019–
Xacobeo Galicia (stagiair)
Burgos-BH
Interpro Cycling Academy
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Pablo Torres Muiño (Cambre, 27 november 1987) is een Spaans wielrenner die anno 2019 rijdt voor Interpro Cycling Academy.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf augustus 2010 liep Torres stage bij Xacobeo Galicia. Namens deze ploeg reed hij de Ronde van Burgos en de Coppa Bernocchi. Ondanks dat hij deel uitmaakte van het team dat vierde werd in de ploegentijdrit in de Spaanse etappekoers, kreeg hij geen profcontract aangeboden.

In 2012 tekende Torres een contract bij Burgos BH-Castilla y León, een Spaanse ploeg op continentaal niveau. In zijn eerste seizoen bij de ploeg werd hij onder meer twaalfde op het nationale wegkampioenschap en zevende in de laatste etappe van de Ronde van León. Een jaar later werd hij onder meer zesde in het eindklassement van de Ronde van China II.

In 2017 behaalde Torres zijn eerste UCI-overwinning: nadat hij in de eerste etappe van de Ronde van Gironde al derde was geworden, won hij een dag later de sprint van een kleine groep. Door zijn overwinning nam hij de winst in zowel het eind- als het puntenklassement voor de neus van Flavien Maurelet weg. In juli werd hij tiende in de Prueba Villafranca de Ordizia, waar Sergej Sjilov in de sprint met vijftien renners aan het langste eind trok. Ruim twee weken eerder was Torres al achtste geworden in het eindklassement van de Trofeo Joaquim Agostinho.

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

2017
2e etappe Ronde van Gironde
Eind- en puntenklassement Ronde van Gironde
2019
7e etappe Ronde van Japan

Resultaten in voornaamste wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Ronde van
Italië
Ronde van
Frankrijk
Ronde van
Spanje
2018 129e  
Jaar Clásica San Sebastián
2018 81e

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]