Pan (Dragon Ball)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pan
Dragon Ball-personage
Naam
Japanse naam パン
Naam in Romaji Pan
Funimation-anime-dubnaam Pan
Algemene informatie
Eerste voorkomen DBZ aflevering 274
Serie DBZ, DBGT
Ras Mens-Saiyan
Gerelateerde personages

Pan is een fictief figuur uit de anime-series Dragon Ball Z en Dragon Ball GT.

Personage[bewerken]

Pan is de dochter van Son Gohan en Videl en de kleindochter van Son Goku, Chichi en Mr. Satan. Pan is de enige persoon in de serie die slechts 1/4 Saiyan bloed in zich heeft. Haar vader, Gohan, was de eerste half-Saiyan in de serie.

Dragon Ball Z[bewerken]

Pan komt voor het eerst voor in Dragon Ball Z aflevering 289. In deze serie is zij 4 jaar oud en speelt zij een kleine rol.

Dragon Ball GT[bewerken]

In Dragon Ball GT is Pan 14 jaar oud en krijgt zij een van de hoofdrollen. Samen met Trunks en haar grootvader, Goku gaat zij op zoek naar de 'Black Star Dragon Balls'. Zij kan haar krachten (Ki en vechtkunsten) goed beheersen, maar is minder sterk dan de meeste half-Saiyans van haar leeftijd, zoals Gohan, Son Goten en Trunks destijds.

A Hero's Legacy[bewerken]

Pan verschijnt ook in de Dragon Ball GT film/ special A Hero's Legacy. Deze special speelt zich 100 jaar na het einde van Dragon Ball GT af. Pan is dan ook de laatste overlevende van de eerste groep Z-Fighters. Zij wordt hierin ziek, maar door de inspanningen van haar enige kleinkind, ook Goku genaamd, herstelt zij weer.

Video-spellen[bewerken]

Pan is een speelbaar karakter in de volgende spellen: