Paper Towns (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Paper Towns
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Jake Schreier
Producent Marty Bowen
Wyck Godfrey
Scenario Scott Neustadter
Michael H. Weber
John Green (boek)
Hoofdrollen Nat Wolff
Cara Delevingne
Muziek Son Lux
Montage Jacab Craycroft
Cinematografie David Lanzenberg
Distributie 20th Century Fox
Première Vlag van Rusland 18 juni 2015
Vlag van België 22 juli 2015
Vlag van Nederland 30 juli 2015
Genre drama, Mystery, Romatiek
Speelduur 109 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 12.000.000
Opbrengst $ 85.512.300
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Paper Towns is een Amerikaanse drama-mystery romantische film uit 2015, geregisseerd door Jake Schreier en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2008 van de schrijver John Green.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De in Orlando, Florida woonachtige Quentin is al vanaf het begin van de middelbare school verliefd op zijn mysterieuze buurmeisje Margo. Als ze hem op een avond benadert, verdwijnt ze de dag erna plotseling. Met Margo's verdwijning komt Quentin in een zoektocht terecht. Ze heeft een spoor van cryptische aanwijzingen achter gelaten. Ook Ben, Radar en Lacey gaan naar haar op zoek. De eerste aanwijzing, een poster van Woody Guthrie, brengt hen naar een oude verlaten souvenirwinkel waar ze de volgende aanwijzing vinden, die hen regelrecht naar Agloe, New York leidt. Naar een papieren stad die niet bestaat. Voor ze vertrekken gaat Radar bij zijn vriendin Angela langs die dan beslist om ook mee te gaan.

Onderweg gebeuren er veel dingen tussen de vijf vrienden. Eenmaal aangekomen op hun bestemming staat er een houten cabine in het midden van het grasveld. Ze wachten een uur lang maar Margo komt niet. Quentin blijft daar in de hoop dat ze toch komt. Na een lange tijd gaat hij met de bus. Terwijl hij in de winkel wacht op de bus ziet hij Margo voorbij lopen. Hij gaat achter haar aan om het zeker te weten. Hij roept haar naam en verbaasd draait ze zich om. Na een kort gesprek weet Quentin nu dat ze niet wilde dat hij kwam omdat ze zichzelf wilde vinden. Hij kust haar en neemt dan afscheid. Eenmaal met de bus terug thuis aangekomen maakt hij zich klaar voor het schoolbal. Hij beseft dat Margo Roth Spiegelman niet zijn wonder was. Maar zijn vrienden op het bal. En het moment dat hij meemaakt. Dan volgt er een klein stukje waarin Quentin vertelt over de roddels over waar Margo nu zou zitten.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Nat Wolff Quentin
Cara Delevingne Margo
Austin Abrams Ben
Justice Smith Radar
Halston Sage Lacey
Jaz Sinclair Angela

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]