Naar inhoud springen

Pasqualino Settebellezze

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door JP001 (overleg | bijdragen) op 11 sep 2016 om 16:13. (Sp. (n.a.v. Wikipedia:Wikiproject/SpellingCheck) Help mee!)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Pasqualino Settebellezze
Regie Lina Wertmüller
Producent Arrigo Colombo
Lina Wertmüller
Scenario Lina Wertmüller
Hoofdrollen Giancarlo Giannini
Fernando Rey
Muziek Enzo Jannacci
Montage Franco Fraticelli
Cinematografie Tonino Delli Colli
Première 20 december 1975 Vlag van Italië Italië 4 mei 1975 Vlag van Frankrijk Frankrijk
Genre Drama
Speelduur 115 minuten
Taal Italiaans
Land Vlag van Italië Italië
Opname­locaties Napels
Overige nominaties 9: Oscar voor Beste Regisseur, Oscar voor Beste Acteur, Oscar voor Beste Niet-Engelstalige film en Oscar voor beste originele scenario, Golden Globe voor beste buitenlandse film, Directors Guild of America Award voor Lina Wertmüller en New York Film Critics Circle Awards voor beste film, beste regisseur en beste scenario (1977)
Kijkwijzer
Bewerk dit op Wikidata
Bewerk dit op Wikidata
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Pasqualino Settebellezze is een Italiaanse film van Lina Wertmüller die werd uitgebracht in 1975.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Napels. Nietsnut Pasqualino Frafuso is een ijdeltuit en een kleine boef met een grote overlevingsdrang. Hij gaat door het leven als 'Pasqualino Settebellezze', een ironische bijnaam omdat hij zeven niet zo'n appetijtelijke zusters heeft. Op een dag ziet hij zich verplicht de eer van zijn familie te verdedigen: omdat een pooier een van zijn zussen in de prostitutie wilde drijven heeft hij die vermoord. Hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf maar hij ziet kans de cel in te ruilen voor de psychiatrische afdeling. Om de vrijheid weer te proeven geeft hij zich als oorlogsvrijwilliger op.

Eenmaal in Duitsland deserteert hij vlug. Nadat hij door de Duitsers is gearresteerd wordt hij in een concentratiekamp ondergebracht. Ook hier probeert hij zijn hachje te redden door aan te pappen met een afzichtelijke dikke kampbewaakster aan wie hij seksuele hand-en-spandiensten verleent. Dankzij haar wordt hij aangesteld als kapo. In die nieuwe functie wacht hem een akelige opdracht maar de laffe Pasqualino heeft er alles voor over om de oorlog te overleven en terug te keren naar Napels.

Rolverdeling