Patrick Manning

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Patrick Manning 2008.jpg

Patrick Augustus Mervyn Manning (17 augustus 1946) is een politicus uit Trinidad en Tobago en was minister-president van zijn land. Hij werd op 26 mei 2010 opgevolgd door Kamla Persad-Bissessar, de eerste vrouwelijke premier.

Manning is van beroep geoloog en na zijn afstuderen van de University of the West Indies werkte hij voor Texaco in Trinidad, totdat hij in 1971 voor de eerste maal werd gekozen in het parlement van Trinidad en Tobago als lid van de People's National Movement (PNM) voor het district San Fernando East.

Tussen 1991 en 1995 diende hij zijn eerste termijn als minister-president, na vier jaar leider van de oppositie te zijn geweest. Een meerderheid van slechts drie zetels (later verminderd tot één) en aantijgingen wegens corruptie door de oppositie en rijzende misdaadcijfers maakte zijn regeringstermijn moeizaam. De volgende twee verkiezingen zou de PNM verliezen en Manning werd wederom leider van de oppositie totdat, eerst in 2001, en toen in 2002 zijn partij weer winst boekte en hij opnieuw minister-president werd.

Zie ook[bewerken]