Patrick Van Caeckenbergh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Patrick Van Caeckenbergh
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Patrick Van Caeckenbergh
Geboren 1960
Geboorteland Vlag van België België
Beroep(en) Kunstenaar
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Patrick Van Caeckenbergh (Aalst (Oost-Vlaanderen), 1960) is een Belgisch kunstenaar.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Van Caeckenbergh heeft zich afgezonderd van de buitenwereld en bestudeert als kluizenaar kritisch de wereld en zijn eigen leven. Hij maakt imaginaire collages en sculpturen van figuren en fenomenen binnen een denkbeeldig en fantasie rijk. Hij begint met alledaagse dingen en creëert een soort van magische assemblages door ze te herstructureren en te reorganiseren.

Tentoonstellingen[bewerken | brontekst bewerken]

In 2002 had Van Caeckenbergh had een solo-expositie Stil Geluk. Een keuze uit het werk 1980-2001 in het Bonnefantenmuseum te Maastricht. Zijn werk was ook opgenomen in groepstentoonstellingen, zoals de Taipei Biënnale (2014) [1], de 5e Biënnale van Lyon (2000), Acracadabra in de Tate Gallery in Londen (1999), Manifesta 1 in Rotterdam (1996), Hors - Limites. L'art et la vie 1952-1994 in Centre Georges Pompidou, Parijs (1994) en de Biënnale van Venetië (1993). In 2005 organiseerde het Musée des Beaux-arts de Nîmes (Carré d'Art) een solotentoonstelling. In 2006 waren de maquettes van Van Caeckenbergh te zien in Zeno X Gallery, Antwerpen en in 2007 was er een tentoonstelling in La Maison Rouge, Parijs. M – Museum Leuven toonde zijn werk met de titel 'La ruine fructueuse' in 2012.

In het Museum Voor Schone Kunsten in Gent creëerde Van Caeckenbergh zijn installatie getiteld De Pantoloog (danke Schön) met een selectie uit zijn eigen werk. Het werk van Patrick Van Caeckenbergh werd midden in de vaste collectie geplaatst als onderdeel van de herschikking van de collectie in 2017. Het is te zien tot 2022. De kunstenaar schonk The Cigar Box - zijn werkplaats samen met de inhoud ervan - aan het museum.[2]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]