Paulien Huizinga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Paulien Huizinga (Deventer, 15 maart 1971) is een Nederlands televisiepresentatrice en voormalig Miss Universe Nederland.

Huizinga is opgegroeid in Westervoort en heeft later in De Steeg gewoond. Na de middelbare school ging zij naar de MTS voor Mode en Kleding in Utrecht. In 1989 werd zij Miss Utrecht, en op 21 februari 1991 werd Huizinga in het Sonesta-hotel in Amsterdam verkozen tot Miss Universe Nederland. Huizinga mocht naar Las Vegas, waar ze 2e werd bij de internationale Miss Universe-verkiezing. Hierdoor werd zij vice-Miss Universe.

Terug in Nederland ging Huizinga als model de catwalk op: ze liep diverse modeshows. Samen met Albert Verlinde presenteerde ze later Showtime bij RTL 4 en later Showbiz voor SBS 6. Sinds 2009 is zij te zien als panellid in het door Caroline Tensen gepresenteerde programma Zo vader, zo puberzoon, de vernieuwde versie van het populaire NCRV-programma Zo Vader, Zo Zoon uit de jaren zeventig.

Huizinga was vanaf 2004 getrouwd met Michiel Mol, CEO en oprichter van Lost Boys. Ze kregen samen een dochter en een zoon. Ze woonden aan de Keizersgracht en verhuisden naar Blaricum. Op 3 augustus 2011 werd bekend dat Huizinga en Mol na een huwelijk van zeven jaar gingen scheiden.[1] Ze was eerder ook al getrouwd geweest. Met haar eerste echtgenoot, van wie ze in 2001 scheidde, heeft ze een zoon.[2][3]

Op dit moment presenteert ze sinds 7 maart 2012 Zorgeloos Verliefd voor SBS 6. Hierin krijgen vrijgezelle vrouwen een kans om hun liefde te vinden. Paulien is één van de deelnemers aan Expeditie Robinson 2013.