Peek & Cloppenburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peek & Cloppenburg
Peek & Cloppenburg Amsterdam
Peek & Cloppenburg Amsterdam
Oprichting 1869
Oprichter(s) Johann Theodor Peek en
Heinrich Anton Adolph Cloppenburg
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Den Haag
Producten kleding
Industrie winkelketen
Website http://www.peek-cloppenburg.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Peek & Cloppenburg is een winkelketen van kledingwarenhuizen.

Advertentie uit 1931.

Ooit bestond deze keten uit 60 winkels, maar na vele reorganisaties bestaat P&C Nederland nu nog uit drie winkels, met vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In Amsterdam staat het monumentale pand aan de Dam te Amsterdam, met aan de bovenkant van het gebouw de herkenbare merknaam. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Het zwaartepunt van de winkelketen ligt tegenwoordig in Duitsland met ongeveer 65 vestigingen. Verder zijn er ook filialen in België, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, Kroatië en Roemenië. Ook de winkelketen Anson's behoort tot de groep.

Geschiedenis[bewerken]

De onderneming is in 1869 opgericht in Rotterdam door de van oorsprong Duitse kooplieden Johann Theodor Peek en Heinrich Anton Adolph Cloppenburg. In 1901 opende Peek & Cloppenburg (P&C) haar eerste filiaal in Duitsland. De familie Peek was tot de jaren negentig actief in het bedrijf.

De Nederlandse tak van Peek & Cloppenburg is sinds 1998 voor honderd procent eigendom van de in Duitsland wonende Harro Uwe Cloppenburg, die tevens eigenaar is van de Duitse P&C West-groep met hoofdkantoor in Düsseldorf. Zijn neef is eigenaar van de Duitse P&C Nord-groep, sinds 1911 gevestigd in Hamburg.

Externe links[bewerken]