Periphragella antarctica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Periphragella antarctica
Taxonomische indeling
Rijk: Animalia (Dieren)
Onderrijk: Parazoa (Sponsachtigen)
Stam: Porifera (Sponsdieren)
Klasse: Hexactinellida (Glassponzen)
Orde: Hexactinosida
Familie: Euretidae
Geslacht: Periphragella
Soort
Periphragella antarctica
Janussen, Tabachnick & Tendal, 2004
(en) World Register of Marine Species
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Periphragella antarctica is een sponssoort in de taxonomische indeling van de glassponzen (Hexactinellida). De spons leeft diep in zee. Het skelet van de spons bestaat uit spicula van kiezel.

De spons behoort tot het geslacht Periphragella en behoort tot de familie Euretidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 2004 door Janussen, Tabachnick & Tendal.

Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Periphragella antarctica Janussen, Tabachnick & Tendal, 2004. In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=171673.
Geplaatst op:
08-12-2011
Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken